dinsdag 20 november 2007

Eerste "Hyves" voor ouderen


Er werd gisteren al door Emerce naar verwezen. Vanaf gisteren heeft Nederland zijn eerste online social network speciaal gericht op 50 plussers. Vijftigplusser.nl heeft haar portal omgebouwd tot de eerste ‘Hyves’ voor ouderen. Met persoonlijke profielen, eigen en gedeelde fotoboeken, een verjaardagskalender, vriendenoverzichten, clubs en groepen vormen, volle agenda’s, een eigen berichtenservice en veel persoonlijke artikelen. De Eons.com van de lage landen heeft inmiddels 15.000 leden. Vooral het vormen van clubs blijkt een populaire bezigheid.
Het succes van het netwerk moet nog gaan blijken. Oprichter Thijs van Halteren is positief. Hij verwacht in december 100.000 bezoekers en maar liefst 1 miljoen pageviews. De eerste nieuwe gebruikers hebben zich inmiddels aangemeld. En de groei is er naar verwachting voorlopig nog niet uit. “In Nederland wonen 5,3 miljoen 50 plussers, waarvan meer dan 60% toegang heeft tot het internet”. Dat zijn 3 miljoen potentiĆ«le gebruikers. Aldus van Halteren.
Een slimme zet. De doelgroep 35-55 is volgens officiĆ«le onderzoeken (o.a. van Ernst & Young) de snelst groeiende online doelgroep. Zij zijn de doelgroep die nu aan het ‘sociaal netwerken’ is geslagen. En dat bleek eerder al op Hyves. De 50 plussers Hyve telt inmiddels al bijna 850 leden.
De minimumleeftijd voor Vijftigplusser.nl is overigens 45. Voor jongeren is een oefenprofiel aangemaakt. Zij kunnen dus alleen een kijkje nemen. De gebruikersnaam daarvan is vrolijk en het wachtwoord tester.

(Bron: Marketingfacts)

Geen opmerkingen: