donderdag 15 november 2007

Activatie via mobiel - what the crowd says

Onderstaand bericht kwam ik tegen op nu.nl, dit moet toch te vertalen zijn naar diepere creatieve mogelijkheden zoals bv. outdoor uitingen...iemand een leuk idee?

Op afstand bestuurbare geraniums in centrum Delft

DELFT - Bel het speciale nummer en de geraniums veranderen van kleur. In Delft zijn vanaf woensdag op afstand bestuurbare bloembakken te zien. Als een passant de kleur van de bloemen niet bevalt, is een telefoontje voldoende om de kleurstelling te veranderen.

Kunstenaar Leonard van Munster plaatste de tien bloembakken op uitnodiging van de Technische Universiteit (TU) Delft. Het 06-nummer dat op de bakken staat is gratis te bellen, waarna de geraniums door rond te draaien van kleur veranderen.

Van Munster combineert zijn kunst vaker met de technische mogelijkheden van de mobiele telefoon. Zo is in de Openbare Bibliotheek van Delft een aapjesorkest van de kunstenaar te zien.

De bezoeker kan de aapjes bellen op hun gratis 06-nummer, waarna het orkest een fragment speelt van de klassieke compositie van Francisco Tárrega uit de 19e eeuw, tegenwoordig wereldberoemd als de Nokia tune.

Bron check hierrrr

Geen opmerkingen: