vrijdag 26 oktober 2007

Ouders minder positief over internet

AMSTERDAM - Steeds minder ouders vinden dat internet een positieve invloed heeft op hun kinderen. Een stijgend aantal meent dat het medium geen enkel effect op hun kroost heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Pew Internet & American Life Project.

Van de Amerikanen met kinderen in de leeftijd van 12-17 beschouwt 59 procent internet als iets positiefs voor hun kinderen. Dit is een stuk minder dan in 2004 toen 67 procent deze mening nog was toegedaan. Tegelijkertijd is het aantal ouders dat niet gelooft dat internet enig effect heeft op kinderen, goed dan wel slecht, gestegen van 25 naar 30 procent.

"Internet is nu voor veel ouders een volgroeid medium”, legt onderzoekerster Amanda Lenhart van Pew uit. “Ze zitten niet meer in de wittebroodsweken met internet. Ze realiseren zich dat internet goede en slechte kanten heeft.”

Het aantal ouders dat internet als iets negatiefs beschouwd is in beide jaren klein gebleven. Hoewel ouders op de hoogte zijn van online kinderlokkers en andere online gevaren , zien ze ook de voordelen van internet, bijvoorbeeld als hulp bij huiswerk. “Ouders zien beide kanten”, aldus Lenhart.

Uit het onderzoek blijkt verder dan ouders meer bezorgd zijn over welke sites kinderen bezoeken dan over de tijd die hun kinderen online doorbrengen. 68 Procent van de ouders heeft regels vastgesteld over welke sites wel en niet bezocht mogen worden, terwijl slechts 55 procent tijdslimieten hanteert.

Geen opmerkingen: