woensdag 31 oktober 2007

Google beconcurreert Facebook met 'OpenSocial'

Donderdag lanceert zoekgigant Google ´OpenSocial´, waarmee applicaties gemaakt kunnen worden voor andere sociale netwerken.

De ambities van Google op het vlak van social networking lijken de kant op te gaan van een metadienst in de vorm van een set API's, waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen voor andere social networking-sites zoals Plaxo, LinkedIN en Ning.

Google zou er bewust voor hebben gekozen om geen nieuw social network te lanceren, maar midden tussen de al bestaande netwerken te gaan staan. Ontwikkelaars klagen steen een been over de kosten en moeite die gepaard gaan met het ontwikkelen van applicaties voor al die verschillende networks. Met OpenSocial zou dat makkelijker worden.

Bij elkaar zouden de netwerken die deelnemen aan OpenSocial meer dan 100 miljoen gebruikers hebben, het dubbele van Facebook. Zeker sinds de deelname van Microsoft vorige week, wordt Facebook gezien als de partij die het op zou kunnen nemen tegen Google.

Hoewel Google's Orkut nog steeds tot een van de best bezochte social networks ter wereld behoort, staat Google niet bekend als succesvol op het terrein van social networks. Of en hoe er Google Adsense advertenties verkocht gaan worden via OpenSocial is niet bekend.

Bron: WebWereld

dinsdag 30 oktober 2007

SEO versus webdesign: een non-issue?

Bestaat er een conflict tussen webdesign en SEO?

In die discussie gaat het vaak over de vraag of SEO 'evil' is. Hierop heeft Scott Gledhill (van standardzilla.com, hij is zowel webdeveloper als SEO) een genuanceerd antwoord gegeven dat ik voor 95% onderschrijf. SEO is onderdeel van een groter geheel en absoluut NIET evil. Hijzelf noemt het het 'vierde been':



Bron: Monlog.nl

maandag 29 oktober 2007

Online consumentenoordeel wekt wantrouwen

Datum: 29 OKT 2007

Consumenten plaatsen in toenemende mate hun vraagtekens bij online achtergelaten reviews en oordelen over producten. Vooral invloedrijke consumenten — ‘beïnvloeders’ die vrienden en familie over producten en diensten adviseren — zijn steeds sceptischer. Dat stelt PR-bureau Burson-Marsteller, naar aanleieing van onderzoek.
Consumenten lezen graag en veelvuldig wat andere consumenten vinden van een product, bedrijf of restaurant. Op veel sites kunnen ze daarom een beoordeling achterlaten. Alleen weten bedrijven dat zelf ook en dat wordt door consumenten opgemerkt.

Eenderde van de duizend ondervraagde consumenten in het onderzoek van BM geeft aan dat als probleem te ervaren en dat is een veel hoger percentage dan twee jaar geleden. Van de ondervraagden gaf 57% aan minder snel iets te kopen bij twijfels over de echtheid van een positieve review. ‘Er heerst wantrouwen op het web. Bij openbare discussies over commerciële zaken gaat men al uit van een ‘spion’ in de discussie; iemand in dienst van het bedrijf’, aldus Ame Wadler, CSO van Burson-Marsteller. Veel marketeers hebben interesse in ‘beinvloeders’. Volgens de definitie van Burson-marsteller praten zij met 50% meer mensen per dag dan ‘normale’ consumenten. Daarnaast geven zij sneller hun mening en delen ze eerder hun ervaringen. Van de ondervraagden behoorde 15% tot deze groep. Ze prijzen producten aan omdat het hen een goed gevoel geeft, zegt 50% van deze invloedrijke consumenten.

(Brandweek.com via Twinklemagazine.nl)

vrijdag 26 oktober 2007

Jongeren internetten minder

Het aantal uren dat jongeren internet gebruiken is het afgelopen jaar gedaald. Waren jongeren in 2006 nog 11,5 uur per week online, inmiddels is dit 10,4 uur per week.
Dat blijkt uit de Monitor Internet en Jongeren, waarvan de resultaten vrijdag bekend werden gemaakt. Het onderzoek werd gedaan door het aan het Erasmus MC verbonden onderzoeksinstituut IVO.

'Internetverslaafden'
Ook is het percentage dwangmatige internetgebruikers ('internetverslaafden') afgenomen. Vorig jaar gaf 4 procent van de jongeren aan moeite te hebben het internetgebruik onder controle te houden, dit jaar is dat 3 procent. Dat zijn zo'n 25.000 jongeren.

Ouders minder positief over internet

AMSTERDAM - Steeds minder ouders vinden dat internet een positieve invloed heeft op hun kinderen. Een stijgend aantal meent dat het medium geen enkel effect op hun kroost heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Pew Internet & American Life Project.

Van de Amerikanen met kinderen in de leeftijd van 12-17 beschouwt 59 procent internet als iets positiefs voor hun kinderen. Dit is een stuk minder dan in 2004 toen 67 procent deze mening nog was toegedaan. Tegelijkertijd is het aantal ouders dat niet gelooft dat internet enig effect heeft op kinderen, goed dan wel slecht, gestegen van 25 naar 30 procent.

"Internet is nu voor veel ouders een volgroeid medium”, legt onderzoekerster Amanda Lenhart van Pew uit. “Ze zitten niet meer in de wittebroodsweken met internet. Ze realiseren zich dat internet goede en slechte kanten heeft.”

Het aantal ouders dat internet als iets negatiefs beschouwd is in beide jaren klein gebleven. Hoewel ouders op de hoogte zijn van online kinderlokkers en andere online gevaren , zien ze ook de voordelen van internet, bijvoorbeeld als hulp bij huiswerk. “Ouders zien beide kanten”, aldus Lenhart.

Uit het onderzoek blijkt verder dan ouders meer bezorgd zijn over welke sites kinderen bezoeken dan over de tijd die hun kinderen online doorbrengen. 68 Procent van de ouders heeft regels vastgesteld over welke sites wel en niet bezocht mogen worden, terwijl slechts 55 procent tijdslimieten hanteert.

Tijd voor non-google news: Bijna 105 miljoen downloads OpenOffice.org

AMSTERDAM - Het gratis kantoor softwarepakket OpenOffice.org is sinds het programma ruim zeven jaar geleden zijn intrede deed nu al bijna 105 miljoen maal gedownload.

OpenOffice.org is een voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken kantoorpakket. Het is beschikbaar voor een groot aantal computerbesturingssystemen zoals MS-Windows, Linux, Solaris, en MacOS X.

Het programma draagt de wat vreemd aandoende .org extensie achter de naam niet voor niets. Vanwege een handelsmerkconflict met een aantal bedrijven die de naam "Open Office" al eerder gebruikten, zag men zich gedwongen deze naam te gaan gebruiken.

Het kantoorpakket bevat momenteel de volgende modules: Writer (tekstverwerking en HTML editor), Calc (werkblad, ofwel spreadsheet), Draw (tekenmodule voor vectorgrafiek), Impress (presentatie), Formule-editor, Database.

Het OpenOffice.org pakket heeft zijn wortels in Star Office, een kantoorpakket dat midden jaren tachtig in Duitsland werd ontwikkeld, en waarvan Sun Microsystems in 1999 de rechten verwierf. Naast Sun Microsystems, die het OpenOffice project startte en nog altijd de belangrijkste bijdrage levert aan de ontwikkeling, ondersteunen ook andere bedrijven zoals Red Hat, Novell, Google en Intel het project actief. Onlangs hebben zich daar nog een tweetal belangrijke spelers bijgevoegd, te weten: IBM en RedFlag CH2000.

donderdag 25 oktober 2007

Microsoft Deal Values Facebook At $15 Billion

(Via Mediapost)

by Gavin O'Malley, Thursday, Oct 25, 2007 6:00 AM ET

MICROSOFT ON WEDNESDAY SAID IT is investing $240 million for a 1.6% stake in Facebook--a deal that values the hot social network at a staggering $15 billion. Beating out Google, Microsoft also won exclusive global rights to sell third-party banner ads on Facebook.

Microsoft has had an agreement to sell ads on Facebook in the U.S. since August of last year. Expanding the deal internationally was seen as critical because 60% of Facebook's nearly 50 million registered users are abroad.

Microsoft believes that user base is on track to exceed 200 million and eventually 300 million members, said Kevin Johnson, president of Microsoft's platforms and services division, during a conference call Wednesday.

>> lees verder

woensdag 24 oktober 2007

Google's PageRank Update straft betaalde links

Het lijkt er op dat er een PageRank update heeft plaatsgevonden die sites bestraft die links verkopen. We waren hier al eerder voor gewaarschuwd. Danny Sullivan schreef twee weken geleden Official: Selling Paid Links Can Hurt Your PageRank Or Rankings On Google en nu lijkt het er op dat veel websites omlaag gaan in pagerank.

Enkele voorbeelden:

http://www.washingtonpost.com/ PR7 naar PR5
http://www.forbes.com/ PR7 naar PR5
http://www.suntimes.com/ PR7 naar PR5
http://www.sfgate.com/ PR7 naar PR5
http://www.statcounter.com/ PR10 naar PR6

Vele blogs schrijven hier over:

Google Page Rank Crash Affects Dozens of Websites, www.labnol.org
Google Slapping Entire Internet Marketing Industry, courtneytuttle.com
2nd Google PageRank in October 2007, Search Engine Roundtable
PR Update Today - Many Sink, The SEO Scoop

Bron: searchengineland.com

Google breidt pilot Gadget Ads uit

Datum: 24 OKT 2007

AMSTELVEEN - Google heeft de nog zeer beperkte pilot met Google Gadgets Ads in de Verenigde Staten uitgebreid.
De surfers krijgen de gadgets te zien via gestandaardiseerde advertentieformaten. Deze bevatten ook Flash, Javascript, geluid, video en live data. Creatief gezien kan de surfer er alle kanten mee op. Google hoopt dat de surfers hun favoriete gadget gaan kopiëren naar hun eigen blog of i-google pagina.

Klassiek
Het is een klassieke vorm van online advertising gecombineerd met viral marketing. Net als de YouTube-diensten blijven de gadget ads wel centraal gehost op de Google-servers, zodat een nauwkeurige telling mogelijk blijft. Adverteerders blijven trouwens betalen per click of per aantal impressies. (Bron: dutchcowboys.nl)

Kwaliteitscore Google én aanbevelingen!

Het lijkt erop dat Google toch weer een beetje meer inzicht wil geven in hun beruchte 'black box' die Quality Score heet. Voor elke zoekmachinemarketeer is het een ramp om niet precies te weten wat er nu van invloed is op de biedprijs en positie van een zoekwoord. Maar een tijd geleden heeft Google besloten te laten zien wat de kwaliteitsscore is van zoekwoorden. Dit is echter alleen in de vorm van: 'Uitstekend', 'Ok' of 'Slecht'. Leuk om te weten dat de 'relevantie' slecht is, maar dat kan ik ook wel zien aan de minimum biedprijs van een zoekwoord. De vraag is juist welke relevantie (t.o.v. advertentietekst, landingspagina etc.).
Nu heeft Google echter nog een stapje richting de adverteerder gedaan en nu is het dan ook mogelijk te zien of het zoekwoord relevant genoeg is, of dat het juist ligt bij de bestemmingspagina. Toch wel weer een beetje handig. Maar ik denk niet dat we ooit volledig kunnen zien wat er allemaal gebeurd in die 'black box'.

Facebook introduceert nieuwe advertentievorm SocialAds?

Op Mediapost kwam ik een artikel tegen over de mogelijke aanstaande introductie van SocialAds - een door Facebook geregistreerd trademark. Als ik het goed begrijp combineert Facebook the sociodemo gegevens van gebruikers met hun relaties met andere gebruikers om zo te targeten. Een en ander wordt 6 november beendgemaakt. Interesant. In de gaten houden dus.

Hieronder een quote uit het artikel

" But less obviously, a couple of industry executives familiar with the company's plans suggest Facebook could use some of what it knows about people -- and their relationships with others on the site, what is known as the "social graph" -- to target them off Facebook as well."

Lees het hele artikel op Mediapost >>>

dinsdag 23 oktober 2007

SuzyQ in da Club



Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!! :) :)
- Het iProspect team

Facebook open voor Nederlandse adverteerders

De Amerikaanse profielensite Facebook laat Nederlandse adverteerders betaald flyers uitdelen onder de 109.000 Nederlandse aangesloten gebruikers.

Al maanden doen speculaties de ronde als zouden bedrijven als Google, Microsoft en Yahoo een financieel belang in Facebook.com willen nemen. Het grote bereik van de profielensite kan hen naast advertentiedollars ook veel inzicht in klantgedrag opleveren.

Oprichter Mark Zuckerberg lijkt nog geen beslissing te hebben genomen over het verkopen van een deel van het eigendom van zijn geesteskind.

Om geld te verdienen aan de profielensite wil Zuckerberg niet afhankelijk hoeven zijn van een internetgigant. Dat blijkt uit de vandaag gelanceerde nieuwe advertentiedienst, waarvan roddelsit Valleywag.com melding maakt.

Facebook.com zet met de dienst Flyers Pro de deuren open voor adverteerders. Zij kunnen in de marge van profielpagina's reclameruimte inkopen. Daarbij kunnen ze behalve op CPM-basis ook op CPC-basis afrekenen. Ze betalen per 1.000 vertoningen of voor iedere keer dat een sitebezoeker op een advertentie klikt.

Het systeem lijkt in grote trekken op de advertentiediensten van Google, Microsoft en Yahoo.

Adverteerders kunnen profielen selecteren op basis van iemands politieke voorkeur, burgerlijke staat, opleiding, geslacht, leeftijd maar ook op basis van trefwoord. De advertentiediensten van zoekmachines serveren hun reclameboodschappen ook uit op basis van gezochte trefwoorden.

Nederlandse adverteerders kunnen ook terecht op Facebook.com. Zij kunnen zowel in Nederland als in een van 30 andere landen adverteren.

Volgens de profielensite zijn er 109.840 geregistreerde gebruikers in Nederland. Hoe actief zij zijn, in vergelijking met lokale sites als Hyves, is niet bekend. Lokale adverteerders kunnen een prijs per klik vastleggen per reclametekst, een dagelijks maximum budget en krijgen via gedetailleerde rapportages het effect te zien van hun campagnes.

maandag 22 oktober 2007

'Klikfraude neemt weer toe'

Volgens Click Forensics neemt het probleem van klikfraude niet af, maar juist toe. Bij Google en Yahoo zou meer dan een kwart van de kliks frauduleus zijn.

Click Forensics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in metingen van klikfraude, bracht vrijdag nieuwe cijfers naar buiten. Volgens het bedrijf was 16,2 procent van alle kliks op internetadvertenties frauduleus tijdens het derde kwartaal van 2007. Tijdens dezelfde periode vorig jaar was dat nog 13,8 procent en in het tweede kwartaal van 2007 was het 15,8 procent.

Met name grote advertentienetwerken als Google en Yahoo komen hun beloftes om strenger op te treden tegen klikfraude via met name hun affiliates niet na, stelt het bedrijf. Bij Google en Yahoo is het aandeel frauduleuze kliks 28,1 procent, aldus Click Forensics. Volgens het bedrijf zien site-uitgevers een afname van het kwaliteit van hun internetverkeer en worden adverteerders geconfronteerd met dalende conversiecijfers.

Google trekt, net als vorig jaar, de Click Forensics-cijfers in twijfel. Een woordvoerder zegt tegenover Infoworld dat ze niet overeenkomen met de eigen cijfers over klikfraude. De methodiek die het meetbedrijf klopt volgens Google niet. Click Forensics baseert zich op statistieken van vierduizend adverteerders en mediabureaus.

In juni startte Google met de mogelijkheid voor adverteerders om ip-adressen te blokkeren zodat op die sites geen advertenties meer verschijnen. Eerder was het blokkeren van specifieke URL's al mogelijk.

Bron: Emerce

vrijdag 19 oktober 2007

Ouderen gebruiken internet om te mailen

Van de 55-plussers gebruikt bijna de helft het internet om te e-mailen. Ook het gericht zoeken van informatie is een belangrijke bezigheid van senioren op het net. Bijna een derde van hen maakt gebruik van elektronisch bankieren.

Dit concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in een rapport over de digitale vaardigheden van verschillende groepen in de samenleving, dat ze gisteren heeft gepresenteerd. Desinteresse is de belangrijkste reden voor ouderen om geen gebruik te maken van internet.
Het SCP heeft ook het digitale gedrag van jongeren, allochtonen, hoog- en laagopgeleiden en werklozen bekeken. Het bezit van computers en internet en het gebruik van beide waren het uitgangspunt voor het onderzoek. Onder de allochtonen hebben Turken en Marokkanen een relatief grote achterstand in computergebruik op autochtonen. Voor Surinamers en Antillianen geldt dit amper. Als oorzaak voor hun gebrek aan digitale kennis noemen allochtonen geldproblemen.

Zoektermen 'Jihad', 'viagra' en 'homoseksualiteit' scoren hoog in Google

Google heeft onlangs statistieken vrijgegeven van de meest gebruikte zoektermen in hun zoekmachine. Dat levert per land heel wat verschillen op.

Egypte, India en Turkijke zijn koploper als het gaat om het zoeken naar de zoekterm 'seks'. Chili, Mexico en Columbia zijn daarin iets specifieker en typen liever meteen het woord 'gay' in. In de Filipijnen googlen ze het meest naar 'homosexual', gevolgd door - opnieuw - Chili en Venezuela. Duiters, Britten en Italianen zoeken dan weer verdacht veel naar 'viagra'. Amerika, Australië en opnieuw de Filipijnen houden het simpeler met de zoekterm 'liefde'.

Het woord 'hangover' wordt - hoe kan het ook anders - het meest gebruikt door Britten en Ieren, gevolgd door Amerikanen - die ook erg geïnteresseerd zijn in 'botox'. Marokkanen zoeken online het meest naar 'jihad' en ook Indonesiërs en Pakistanen gebruiken deze term erg vaak. Maar Pakistanen zijn pas echt fanatiek bij het googlen naar 'taliban' en 'terrorisme'. Duitsers, Mexicanen en Oostenrijkers geven dan weer liever 'Hitler' in op hun zoekmachine. 'Nazi' scoort de meeste hits in Chili, Australië en Groot-Brittannië.

Bron: Geek.be

donderdag 18 oktober 2007

Winst voor Google, verlies voor Yahoo en Ebay

Google ziet winst met 46 procent stijgen
SAN FRANCISCO - De nettowinst van Google, het bedrijf van de gelijknamige zoekmachine, is in het derde kwartaal op 1,07 miljard dollar uitgekomen.

Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar, zo meldde het bedrijf donderdag na sluiting van Wall Street.

De stijging van de winst overtrof de verwachtingen van analisten. Per verwaterd aandeel kwam de winst uit op 3,38 dollar. In het derde kwartaal in 2006 was dat 2,36 dollar. Volgens Google was de winstggroei te danken aan een toegenomen marktaandeel op de advertentiemarkt en werd er beter op de kosten gelet.

Google groeit ondertussen vier tot vijf keer zo hard als zijn rivalen Yahoo en Microsoft. Beleggers hadden er donderdag al op gerekend dat Google met mooie cijfers zou komen. Op Wall Street sloot het aandeel 1 procent hoger op 639,62 dollar.

Verlies voor eBay en Yahoo


Veilingbedrijf eBay heeft in het derde kwartaal van 2007 939 miljoen dollar verlies geleden, deels als gevolg van het afschrijven van 1,4 miljard dollar op Skype.

Zonder de afchrijving zien de cijfers er minder somber uit: de nettowinst steeg met 53 procent naar 564 miljoen dollar, tegen 339 miljoen in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet steeg met dertig procent naar 1,89 miljard dollar. Het aantal gebruikers steeg tot 246 miljoen.

Anders dan Skype heeft het betaalsysteem PayPal wel voor substantiële omzet gezorgd: 470 miljoen dollar, 35 procent meer dan een jaar geleden.

Internetbedrijf Yahoo heeft over het derde kwartaal een nettowinst behaald van 151 miljoen dollar. Vorig jaar om deze tijd in kwam de winst uit op 158,5 miljoen dollar. De winst is gedaald omdat de advertentiemarkt voor Yahoo onder druk staat. In juli had Yahoo al een winstwaarschuwing gegeven. Analisten verwachten dat Yahoo topman Jerry Lang een nieuwe strategie zal aankondigen.

vrijdag 12 oktober 2007

Marketing Information Event 2007

Iets voor iemand hier?

6 en 7 november 2007, De Kuip te Rotterdam.

Het Marketing Information Event (MIE) is hét event waar de laatste trends, nieuwste technologieën en ontwikkelingen op het gebied van marketing in de breedste zin van het woord door inspirerende sprekers en innovatieve bedrijven worden behandeld. Dit tweedaagse marketing evenement is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot het grootste marketing evenement van Nederland in zijn soort! Het MIE is een hoogwaardig, compleet en interactief platform waar alle belangrijke partijen elkaar ontmoeten in een energieke en inspirerende omgeving van exposanten en workshops.
Voor een terugblik op het MIE 2006, kijk op www.moaweb.nl.


De 'core' van het MIE is het congres met circa 90 workshops verdeeld over twee dagen voor een bijzonder lage entree. Voor slechts € 69,50 (exclusief BTW) per dag per persoon kun je genieten van een fantastisch evenement.
Mede dankzij de promotie, de samenwerking van acht beroepsverenigingen (CRM, MWG, VMC, PIM, DDMA, GVR en NIMA) en het succes van eerdere MIE-edities zal het event gevolgd worden door vele websites, blogs en vakmedia. Naast het congres vindt er een boeiende informatiebeurs plaats waar een keur aan bedrijven hun (innoverende) visies en spraakmakende producten tonen.

Het MIE zal dit jaar plaatsvinden op 6 en 7 november 2007 in de Kuip in Rotterdam.
Door de samenwerking en de actieve rol van acht branche- en beroepsverenigingen: MOA , NIMA , CRM Association NL , DDMA , GVR , MWG , PIM en VMC is het MIE een veelzijdig event. Alle partners organiseren workshops gerelateerd aan hun eigen vakgebied, waardoor de onderwerpen uiteenlopen van CRM, Media, Innovatieve Marketing, Direct Marketing tot Communicatie. Hierdoor trekt het event deelnemers uit diverse beroepen en functies.

Klik hier voor meer info

Sony + Play Doh

Sony blijft bezig met knutselen, na de bouncing balls (ideetje gestolen van David Letterman) en de verfontploffingen op en rondom flatgebouwen deze keer 2.500 kilo Play Doh. Dat kleien heeft een aardig resultaat opgeleverd, check de making of en het resultaat.

donderdag 11 oktober 2007

Hoe lang is Ali nu precies?


Zo lang dus.

Nu.nl lanceert sportsite

Nu.nl lanceert vandaag een aparte sportnieuwssite. NuSport moet de grootste sportsite van Nederland worden.

Ilse Media, eigenaar van Nu.nl, lanceerde vorig jaar een aparte site voor zakelijk nieuws (NuZ). De sportsite, die vanaf vanmiddag online is, is de twee site van Nu.nl die zich richt op een specifieke nieuwscategorie. Andere sites van Nu.nl zijn NuJij en NuFoto.

Op de sportsite is, naast nieuwsberichten, ruimte voor statistieken, uitslagen en tussenstanden. Infostrada levert de statistieken en standen. Persbureaus ANP en Novum zijn verantwoordelijk voor de nieuwsberichten, naast een eigen redactie van Nu.nl. De site staat onder leiding van Anne Joldersma. Naast hem werken drie deeltijders aan Nusport.

Nu.nl wil met de nieuwe site de strijd aangaan met bestaande sportsites, zoals TeleSport (Telegraaf), AD Sportwereld, StudioSport en Sportweek. Dat zijn sites die de lezer, anders dan bijvoorbeeld de site van Voetbal International, informeren over meerdere sporten.

"In Nederland is er nog geen goede generieke sportsite," zegt Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Nu.nl. Hij vult aan: "Trouwens, we hoeven niet zo heel veel beter te zijn dan andere sites. Met Nu.nl als basis is een goede verkeersstroom naar de site vrijwel gegarandeerd."

Adverteerders
Anders dan zakensite NuZ, dat een goed afgebakende doelgroep heeft en daarom interessant is voor adverteerders, is een sportsite commercieel ‘een moeilijker verhaal', zegt Verhagen. "Althans, dat is wat vaak wordt gezegd. Ik denk dat het wel meevalt." Bij de lancering zijn er al advertenties te zien op de site. "We hoeven nog niet vanaf de eerste maand winstgevend te zijn." Uiteindelijk is dat uiteraard wél het doel, en Ilse Media denkt met een aparte sportsite extra bezoekers en advertentie-inkomsten te krijgen.

Het blok met sportnieuws op Nu.nl heeft maandelijks zo'n 25 miljoen pageviews, met uitschieters in periodes met grote sportevenementen. Verhagen hoopt binnen niet al te lange termijn flink over dat aantal heen te gaan met NuSport. In totaal heeft Nu.nl nu maandelijks zo'n 335 miljoen pageviews.

Wie op de site van Nu.nl klikt op een sportbericht, wordt straks niet direct doorgestuurd naar NuSport. "We gaan natuurlijk wel slim doorverwijzen bij de sportberichten."

Uiterlijk en toekomst
De ‘look and feel' van NuSport komen overeen met die van Nu.nl. Het bovenste blok bevat algemeen nieuws, het tweede blok gaat over voetbal en het derde over auto- en motorsport. Wie nieuws over andere sporten wil bekijken, moet klikken op een categorie in een menu aan de zijkant van de pagina. De site brengt ook nieuws over amateursport.

Komt Nu.nl binnenkort ook met aparte sites voor entertainment- of internetnieuws? Verhagen: "Daar hebben we wel over gedacht, maar er zijn nog geen plannen. Het opzetten van een nieuwe site kost veel geld en energie. We richten ons nu eerst op de bestaande sites."

Bron: Emerce

woensdag 10 oktober 2007

Shell is helemaal te gek

Zo, en nu even afrekenen bij sluikreclamebedrijf Blogmij.nl, dat webloggers betaalt voor het plaatsen van ‘redactionele postings’.

Het idee voor
Blogmij.nl is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten waar PayPerPost dit model al een tijdje in de praktijk brengt. Het heeft naar eigen zeggen 6500 adverteerders laten betalen voor 125 duizend berichten op weblogs. PayPerPost heeft tot op heden 10 miljoen dollar opgehaald , onder meer bij Draper Fisher Jurvetson.
Webloggers laten zich bij PayPerPost en Blogmij.nl betalen om over bepaalde producten, bedrijven of onderwerpen te schrijven. Het gaat om de opinie en feedback van de weblogger, aldus de adverteerders, maar het zal geen verbazing wekken dat het niet de bedoeling is om stevig te bijten in de voedende hand. De vergoeding bij Blogmij.nl ligt tussen de 5 en 1000 euro, afhankelijk van het aantal bezoekers dat een weblog heeft.
Banners
Dat webloggers willen verdienen aan hun weblog, al was het maar om de kosten eruit te halen, is al niet meer omstreden. Google advertenties zijn al gemeengoed geworden, weblogs zijn onderdeel gaan uitmaken van een bannernetwerk (bedrijven die reclamebanners op meerdere websites verkopen) en er ontstonden online uitgeverijen die een keur aan weblogs aanbieden, zoals Blogo.nl , Gawker en Paidcontent.org .Reclame vormt de belangrijkste inkomstenbron voor weblogs en alle advertentiemodellen uit print en online zijn inmiddels wel toegepast. Tot de betaalde posting uiteraard. In de verte lijkt het op een advertorial, met als belangrijkste verschil dat de weblogger de tekst schrijft voor de adverteerder en de posting zonder verdere aanduiding tussen de overige bijdragen staat.
Discussies
Sinds de komst van PayPerPost wordt er op internet stevig gediscussieerd over het bedrijf. Tim Draper werd aangevallen omdat hij met het financieren van dit bedrijf de ‘blogosfeer’ om zeep zou helpen. Weblogs worden ‘vervuild’ met reclame, zonder dat de lezer dit weet, is de belangrijkste kritiek. Niemand gelooft straks nog wat er te lezen valt op de weblogs.
Dat klopt uiteraard. Maar het spreekwoord ‘On the internet nobody knows you’re a dog’ gold al voordat de eerste weblog verscheen. Het antwoord ligt bij de lezer. Die kan weglopen wanneer hij de indruk krijgt dat hij op een 'telsell kanaal' is beland. Maar voor hetzelfde geld blijft hij hangen, want voor telsell is ook een markt, naast de BBC, RTL4 en MTV. Kwestie van naamgeving. Telsellblog!
( En nee, de kop boven het artikel is niet via Blogmij.nl tot stand gekomen)

Google koopt Twitter-rivaal Jaiku

Het Finse Jaiku wordt ingelijfd door Google. Jaiku is gespecialiseerd in sociale netwerken, zowel op het web als mobiel. Hoeveel Google voor het in Helsinki gevestigde bedrijf neertelt, is niet duidelijk. Het nieuws werd maandag op de site van Jaiku bekendgemaakt. Ook Google maakt er inmiddels op zijn blog melding van.

Jaiku maakt applicaties waarmee mensen constant elkaar op de hoogte kunnen houden van elkaars activiteiten. Deze activiteit, ook microblogging genoemd, mag zich de laatste tijd in een groeiende populariteit verheugen. Dit vooral dankzij Twitter.

Het is niet de eerste stap van Google met sociale netwerken. Een aantal jaar geleden begon Google stormachtig met Orkut, dat tegenwoordig een kwijnend bestaan lijdt. Google kondigde eerder dit jaar geld te willen steken in een universiteitsproject dat moet leiden tot een overkoepelend netwerk. Verder maakte Google onlangs nog bekend het mobiele platform Zingku te willen overnemen.

Bron: NU.nl

maandag 8 oktober 2007

Route Mobiel vs. ANWB


In your face, AN -double U- B!!!

Een op de vijf consumenten zou auto online kopen



Een op de vijf consumenten denkt een auto te kopen via internet als dit mogelijk zou zijn. In 2001 was dit nog maar 2 procent, een vertienvoudiging in deze periode. Dit is één van de veranderende trends bij de consument die is gebleken uit het nieuwe Capgemini-onderzoek met de titel Cars Online 07/08.


Cars Online 07/08 is het negende jaarlijkse onderzoek van Capgemini naar de auto-industrie, waarin trends aan de retailkant van deze sector worden onderzocht. Er wordt speciaal gekeken naar het koopgedrag van de consument, het milieu, internetgebruik, leadmanagement en de trouw van de klant. In totaal werden bijna 2.600 consumenten ondervraagd in vijf verschillende landen: China, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Cars Online laat zien dat internet de belangrijkste bron van informatie is voor consumenten die op zoek zijn naar een andere auto. 80% van de ondervraagden gebruikt internet, maar de manier waarop verandert. Nieuwe online tools, zoals zoekmachines, blogs over auto’s en internetfora, zijn een belangrijke informatiebron geworden voor autokopers, die voor een objectiever standpunt een beroep doen op websites van gewone gebruikers. Van de ondervraagde internetgebruikers gaf 29% aan gebruik te maken van consumer-to-consumer-sites (C2C) voor het opzoeken van informatie. Vorig jaar was dit nog 21%. 78% van de respondenten gebruikt een zoekmachine.

Bron: CapGemini Nederland

donderdag 4 oktober 2007

woensdag 3 oktober 2007

Google Analytics met een luchtje

Een ander bezwaar dat velen (met mij) met Google Analytics hebben is het feit dat je de gegevens alleen via de web interface, via de website dus, kunt bekijken. Die is mijns inziens niet altijd even overzichtelijk.

Kennelijk dacht één van onze briljante zuiderburen er net zo over, en die heeft een desktop applicatie ontwikkeld waarmee de gegevens op een meer overzichtelijke wijze gepresenteerd worden: Google Analytics AIR.



Dat ziet er al een stuk beter uit. Google Analytics AIR is ontwikkeld op het Adobe® AIR™ platvorm. Dit zul je eerst moeten downloaden (download NIET de laatste beta 2 van Adobe® AIR™ maar download beta 1. Die staat onderaan deze pagina), waarna je de Google Analytics AIR applicatie kunt downloaden en gebruiken. Voor meer afbeeldingen zie de website van de maker van Google Analytics AIR.

Bron: Simplr.nl

Kelkoo vernieuwd!

Kelkoo, één van de grootste klanten van iProspect, is goed bezig :) Ze hebben de site vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt! Uiteraard is de oranje kleur gebleven, maar toch ziet het een en ander er een stuk aantrekkelijker uit. Waar voorheen de verschillende categoriën nog verschillende indelingen hadden, is nu het feit dat (vrijwel) alles hetzelfde werkt. Hiermee hoopt Kelkoo haar marktaandeel verder te vergroten en uit betrouwbare bron is vernomen dat er nog wat leuke nieuwe toepassingen op de stapel liggen. Zodra we meer weten zal hierover bericht worden.
De in mijn ogen beste nieuwe functie is het vergelijken van specificaties. Uit onderzoek is ook gebleken dat gebruikers van vergelijkingssites niet alleen willen vergelijken op prijs, maar ook op functies en specificaties van de verschillende producten. Zeker in categoriën als mobiele telefoons (helaas nog niet volledig geïmplementeerd) en digitale camera's wordt dit belangrijk gevonden. Dit deden andere vergelijkingssites al eerder en ik ben blij dat Kelkoo dit toch heeft overgenomen. Nu hopen dat ze snel met nieuwe toepassingen komen om zichzelf te onderscheiden van de concurrentie!

Overigens, afbeeldingen zijn clickable!

dinsdag 2 oktober 2007

Facebook groeit flink in Nederland

In vier maanden tijd is het aantal Nederlandse leden van Facebook enorm toegenomen. Maar het totaal aantal gebruikers blijft laag in vergelijking met Hyves.

Eind mei had het Nederlandse netwerk op Facebook iets minder dan 10.000 leden. Vier maanden later is dat aantal gegroeid tot meer dan 46.000.

Wie lid wordt van Facebook kan zich aanmelden bij allerlei subnetwerken. Dat zijn eigenlijk mini-netwerken binnen Facebook. Er zijn allerlei typen netwerken, waaronder regionale, waar ‘The Netherlands' er één van is.

Het is niet correct om te stellen dat er nu 45.000 Nederlandse Facebook-leden zijn. Er kunnen Nederlanders zijn die zich aanmelden bij Facebook, maar er voor kiezen om géén lid te worden van 'The Netherlands'-groep. Daarnaast zijn er buitenlanders - vaak internationale studenten of expats - die lid zijn van ‘The Netherlands'.

Toch geeft het aantal leden van de groep een vrij goede indicatie van de populariteit van Facebook in Nederland. Veruit de meeste leden van de groep zijn Nederlands, naar schatting 80 procent. En de meeste Nederlanders die lid zijn van Facebook, behoren tot 'The Netherlands'-groep.

Nog veel kleiner dan Hyves
In Nederland is Facebook wat betreft aantal leden nog piepklein vergeleken met Hyves, dat ondertussen rond de 2,5 miljoen Nederlandse leden heeft. Een veelvoud van de - naar schatting - zo'n 36.000 Nederlandse leden van Facebook (tachtig procent van 45.000). Maar een groei van meer dan 300 procent in een paar maanden tijd is aan de andere kant wel spectaculair. En aangezien sociale netwerken vaak een exponentieel groeipatroon kennen, is Facebook wél een netwerk om in de gaten te houden.

Wereldwijd heeft Facebook ondertussen al bijna 35 miljoen leden. Het netwerk is flink gegroeid sinds mei, toen het zo'n 22 miljoen leden had. De flinke groei is op gang gekomen, nadat het netwerk zich openstelde voor externe ontwikkelaars. Zij hebben ondertussen duizenden applicaties ontwikkeld, die het netwerk voor leden extra waarde geven.

Bron: Emerce

maandag 1 oktober 2007

Google lanceert Nederlandstalig AdWords blog!

Deze week heeft Google een nieuw Nederlands AdWords blog: Inside AdWords gelanceerd. Met dit initiatief wil Google zich rechtstreeks tot haar Nederlandstalige adverteerders richten en hen de mogelijkheid bieden op de hoogte te blijven van de nieuwe mogelijkheden. Dit in navolging op het succes van het Nederlandstalige AdSense blog, dat inmiddels meer dan een jaar bestaat.


Naast het op de hoogte houden van nieuwe mogelijkheden, informatie over biedstrategie, het gebruik van Analytics en effectievere advertentieteksten, biedt het blog de adverteerder vooral tips en trucs om nog meer uit hun AdWords campagne te halen.

Het lijkt er alleen op dat er de bezoeker geen mogelijk wordt geboden te reageren op de postings. En dat is als Google bewust heeft gekozen voor een Blog variant om met zijn adverteerders een dialoog te starten een gemiste kans.