maandag 16 juli 2007

Facebook negeert avances Google

Mede-oprichter Sergey Brin van Google zou graag met Facebook om tafel gaan zitten om potentiële samenwerkingsverbanden te bespreken. De zoekgigant denkt niet direct aan overname van de populaire sociale netwerksite.

Het aantal leden van Facebook is de afgelopen weken explosief gegroeid naar 29 miljoen actieve leden. Eind mei stond de teller nog op 24 miljoen. Ter vergelijking: de meest populaire sociale netwerksite MySpace telt zo’n 60 miljoen unieke gebruikers in de Verenigde Staten en 90 miljoen wereldwijd.


Overnamegeruchten van Facebook zijn in de lucht sinds de van oorsprong studentennetwerksite zich openstelde voor alle leeftijden. Zo zou Google’s concurrent Yahoo bereid zijn geweest 900 miljoen dollar te betalen voor Facebook. Ook Microsoft zou volgens ingewijden interesse hebben.

Facebook is in 2004 opgericht door student Mark Zuckerberg als een sociale ontmoetingsplek voor mede-studenten van de universiteit van Harvard. Sinds de website sinds mei ook open is voor niet-studenten groeit het aantal leden gestaag. Zuckerberg heeft altijd gezegd een onafhankelijk bedrijf te wilen opbouwen. Hij herhaalde dit in mei toen hij plannen bekendmaakten om het platform open te stellen voor softwareontwikkelaars die applicaties willen bouwen. De topman van Google juicht dit toe. De opkomst van sociale netwerksites schaadt Google dan ook niet volgens Brin. Integendeel. "Sociale netwerken creeeren heel veel content... en dus hebben wij meer op te zoeken."

Geen opmerkingen: