donderdag 26 juli 2007

Eén op vijf kijkt online video’s


Eén op de vijf Amerikanen kijkt op een willekeurige dag videofilmpjes via internet. Nieuwsgerelateerde video’s zijn het populairst, gevolgd door comedy. Dit blijkt uit onderzoek van Pew Internet en American Life Project.

Jong volwassenen kijken vaker online video, vooral humoristische filmpjes zijn in trek, terwijl andere leeftijdsgroepen vooral geïnteresseerd zijn in nieuwsgerelateerde video’s. Volgens onderzoeker Mary Madden van Pew hebben nieuwsmakers hun populariteit vooral te danken aan het feit dat ze als een van de eerste online video’s aanboden. Nieuwsleveranciers hebben mensen daarmee aan het idee laten wennen om internet te gebruiken voor video.

De snelle opkomst van de populaire videowebsite YouTube heeft er voor gezorgd dat meer jongeren video zijn gaan kijken via internet. De helft van de online kijkers in de leeftijd 18 – 29 kijken video via YouTube, ongeveer 15 procent kijkt via MySpace en slechts 7 procent gaat naar een website van een kabelaar of tv netwerk.

Jong volwassenen sturen vaker links naar video’s door naar familie en vrienden. Ze zijn ook eerder bereid om te betalen voor online video. Al heeft slechts 10 procent dit wel eens gedaan. In andere leeftijdscategorieën is dit 7 procent.

Voor het onderzoek zijn 1492 Amerikaanse internetgebruikers van 18 jaar en ouder telefonisch ondervraagd.

Geen opmerkingen: