dinsdag 25 september 2007

'Google komt nog dit jaar met Second Life-rivaal'

Er zijn aanwijzingen dat Google nog dit jaar een driedimensioneel sociaal netwerk gaat onthullen, dat mogelijk verbonden is met Google Earth en Google Maps. Ook zou het internetbedrijf api's van socialnetworkingsite Orkut willen vrijgeven.


De bron van de geruchten dat Google een virtuele wereld aan het opzetten is, is een posting op het MacRumors-forum. Studenten van de Arizona State University ontvingen onlangs een uitnodiging dat ze een product, waarnaar verwezen werd onder de noemer 'My World' , konden testen dat later dit jaar geïntroduceerd zou worden door een 'groot internetbedrijf'.
In de bijbehorende vragenlijst moesten studenten opgeven hoeveel tijd ze spendeerden aan sociale-netwerksites en of ze een Gmail-account hadden. Gebruikers die affiniteit hadden met 3d-modeling en gamen of beschikten over een virtuele avatar konden naar een aparte sectie klikken.


De universiteit van Arizona heeft een sterke binding met Google, zo constateert Ars Technica. De organisatie testte als een van de eersten Google Apps en maakt veelvuldig gebruik van Google Maps en Google Earth. Google zou zelfs een kantoor hebben op de campus. 'My World' zou elementen uit Google Maps, zoals streetview, en Google Earth gaan combineren, zo wordt gespeculeerd.


Verder gaat de zoekgigant op 5 november een nieuwe set api's vrijgeven, bericht TechCrunch. Gegevens uit de netwerksite kunnen vervolgens gebruikt worden in applicaties van derden, maar Google zou ook overwegen om toe te staan dat andere socialnetworkingsites als Bebo, Friendster of Digg toegang krijgen tot de data. Ook de api van iGoogle, Googles gepersonaliseerde homepage, zal in november vrijgegeven worden, die van andere diensten als Gmail en Google Talk zouden later volgen.

Bron: Tweakers.net

Geen opmerkingen: