dinsdag 8 mei 2007

Mecom wil Wegener overnemen

Mecom wil Wegener overnemen

08 May 07, 09:56
APELDOORN (ANP-AFX) - De Britse investeringsmaatschappij Mecom wil uitgeefconcern Wegener overnemen. Dat maakten de twee ondernemingen dinsdag bekend. Wegener is onder meer uitgever van een groot aantal regionale kranten en huis-aan-huis bladen in Nederland. Mecom wil een bod doen van 17,70 euro per aandeel in contanten. Dat bod waardeert Wegener op 792,2 miljoen euro. Aandeelhouders kunnen ook kiezen voor een bod in aandelen Mecom van 18 euro per aandeel Wegener. Dat laatste komt neer op een overnameprijs van 805,7 miljoen euro.

Wegener heeft overeenstemming bereikt over de biedprijs, maar doet verder geen mededelingen over details van de mogelijke overname. De uitgever verwacht ook een akkoord te bereiken over de overige voorwaarden van het bod dat Mecom wil doen.

TMG

Mecom had sinds april al 23,7 procent van de aandelen van Wegener in handen. Deze had het concern overgenomen van de Telegraaf Media Groep (TMG). Eerder kocht de investeerder al de Limburgse kranten van TMG. Mecom investeert met name in uitgevers van regionale dagbladen.

Als Mecom besluit een officieel bod uit te brengen, moeten aandeelhouders hiermee akkoord gaan. Op de beurs in Amsterdam sprong het aandeel dinsdagochtend naar een niveau dichtbij de biedprijs in contanten. Het aandeel steeg bijna 5 procent naar 17,60 euro.

Geen opmerkingen: