maandag 22 september 2008

Microsoft maakt eigen reclame met een Mac

Bron Ad.nl ()

ROTTERDAM - Het is een opvallend detail, meer niet, maar wel grappig. Microsoft maakte de nieuwe reclame-campagne van het bedrijf met een Mac. Van de grote concurrent Apple....

De metadata liegen niet.

Microsoft heeft vooral in de VS een flinke kluif aan Apple. Op pc-gebied, tegen de iMac, maar ook met de muziek- en videospeler Zune tegen iPod en iphone. Daarom is een ferme reclamecampagne voor het eigen product op zijn plaats.

Eerst huurde Microsoft acteur Jerry Seinfeld voor een slordige 10 miljoen dollar in. Slechts twee filmpjes haalden de buis.

En nu is er een filmpje met bekende en minder bekende mensen die allemaal roepen 'I'm a pc', ik ben een pc. Volgens geruchten werden de filmpjes gemonteerd op een Mac... En ene LuisDS bekeek de foto's bij het filmpje eens nader op de metadata, waarmee je kunt zien hoe de foto gemaakt is. Hij bleek bewerkt in Adobe Photoshop CS 3 voor Mac...

Hij zette de foto op zijn Flickr-account en keek de volgende morgen nog een bij de site van Microsoft. Plots waren de foto's door de machine gehaald en stond er 'Bewerkt met CS 3 Windows'. Ze waren opeens ook drie keer zo groot.

Volgens blogger Daniel Eran Dilger heeft Microsoft dus blijkbaar weinig vertrouwen in het eigen product. Er werden geen Windows pc's gebruikt voor het maken van de reclamecampagne en al evenmin het eigen beeldbewerkingspakket Microsoft Expression Studio.

Goed voor een glimlach op de maandagmiddag.

Geen opmerkingen: