donderdag 31 januari 2008

Werknemer ontspant graag op het toilet

De boog kan niet altijd gespannen zijn, zo luidt de aloude tegeltjeswijsheid en dus liet vacaturesite Monsterboard.nl onderzoeken of en hoe de Nederlandse werknemer ontspant . Het toilet blijkt een goede plek om te relaxen.


Voor het onderzoek werd werknemers gevraagd naar het belang van ontspanning tijdens het werk. Het merendeel (71%) zegt dat belangrijk tot zeer belangrijk te vinden.

Gemiddeld relaxen werknemers 33 minuten per werkdag (de lunchpauze niet meegerekend). Liever zouden ze echter een kwartier langer hebben, melden de respondenten. Mannen willen gemiddeld 51 minuten en vrouwen 38 minuten ontspannen.

Roken en kletsen

Hoe gezond ook: de powernap wordt door de Hollandsche kantoorpopulatie (nog) niet genoemd als manier om te ontspannen. De helft van de ondervraagden kletst in zijn relaxtijd met collega’s. Anderen gaan roken (19%), halen koffie (18%) of maken een wandeling (17%).

Opvallende ontspanplekken zijn de wc (14%) en de bedrijfsfitness (2%). 3% van de ondervraagden geeft aan zich nergens te kunnen ontspannen.

Geen opmerkingen: