vrijdag 17 augustus 2007

StarOffice gratis in Google Pack

Google en Sun Microsystems hebben gezamenlijk de aanval geopend op het Office pakket van Microsoft. Sinds afgelopen weekend is het StarOffice pakket van Sun aan het gratis Google Pack toegevoegd.

StarOffice bestaat uit een tekstverwerkings-, spreadsheet- en andere werkgerelateerde programma’s. Het Google Pack bevat meer programma’s die rivaliseren met programma’s van Microsoft zoals de Firefox browser en RealNetworks RealPlayer.

Door de software van Sun aan zijn pakket toe te voegen geeft Google de softwaremaker een waardevol podium. Sun zag de vraag naar zijn product ineenstorten na het barsten van de dotcom bubbel en is er nooit meer in geslaagd het winstgevend te krijgen.

StarOffice is Sun's commerciĆ«le versie van het gratis verspreide OpenOffice packet dat ook ontwikkeld is door Sun en inmiddels al meer dan 100 miljoen keer gedownload is. StarOffice kost normaal gesproken zo’n €50. Het heeft meer features dan OpenOffice en is inclusief technische ondersteuning van Sun. Dit laatste geldt echter niet voor de gratis download in het Google Pack.

Bron: Telegraaf.nl vrijdag 17-08-2007

Geen opmerkingen: