dinsdag 4 maart 2008

Wie wil er nu niet slapend rijk worden?

Dit is Yde, 22 jaar oud, bouwkundestudent en afkomstig uit Zoetermeer. Yde heeft 1 grote hobby: slapen. Dus heeft hij besloten om van zijn hobby zijn tijdelijke beroep te maken, zodat hij via de website http://www.slapendrijk.nl/ inmiddels al 20 dagen bijna continu aan het slapen is.

Het concept is vrij simpel. Yde heeft zichzelf op zijn kamer opgesloten en een webcam 24 uur per dag op zijn bed gericht. Hij gaat 1 keer per dag een half uur van zijn kamer om bijvoorbeeld te douchen. En dat heeft hem financieel geen windeieren gelegd, want na 18 dagen slapen stond de teller al op € 2.500. Is mij nog nooit gelukt en misschien moet ik dat ook maar niet willen...

Yde verdient geld door het plaatsen van simpele bannerformaten, waar adverteerders zoals Aktiesport, Postkrediet en bijvoorbeeld de Telefoongids dankbaar gebruik van maken. Zo kostte de 234x60 px banner vorige week toch nog een slordige 400 Euro per week, maar gezien de toenemende populariteit zal die prijs vast nog wel gaan stijgen. Tevens kan je zijn producten sponsoren en verkoopt hij merchandise via de webwinkel. Yde laat bijvoorbeeld zijn nagels inmiddels verzorgen door de plaatselijke nagelstudio het 't Nageltje (Je moet er wat voor over hebben he...) maar hij heeft sowieso nog behoefte aan o.a. een laptop, een zomervakantie en een flatscreen TV.

Natuurlijk is dit bijzonder enerverend, want wie wil Yde nu niet de hele dag zien slapen...? Zijn Slapend Rijk Worden Hyves heeft inmiddels al 985 leden en diverse media hebben er al over bericht. Zo werd al aandacht aan besteed door Hart Van Nederland, Editie NL, NOS Headlines, en de Volkskrant. Ook zal hij zijn opwachting maken bij Jensen. De website heeft na 20 dagen inmiddels ruim 400.000 bezoekers mogen verwelkomen.

Dus dat roept tenslotte bij mij toch de vraag op of we hier vanuit adverteerders oogpunt nog een relevante bijdrage kunnen leveren? Of hebben we hier vooral te maken met een slimme jongen die binnen enkele weken duizenden Euro's verdiend?

Geen opmerkingen: