dinsdag 25 maart 2008

Samenwerking tussen Microsoft en sociale netwerken maakt contactgegevens uitwisselbaar

Oude bekende en tegenwoordig account manager bij MSN Jos Hörchner meldde zojuist op zijn Hyves pagina dat Microsoft vandaag een interessante samenwerking is aangegaan met Facebook, LinkedIn, Bebo, Hi5 en Tagged om het voor gebruikers eenvoudiger te maken hun contactgegevens uit te wisselen tussen de verschillende netwerken.

Microsoft heeft hiervoor een website gelanceerd: www.invite2messenger.net. Andersom is het vanuit de aangesloten sociale netwerken mogelijk om Windows Live contacten toe te voegen via de Windows Live Contacts API.

Wereldwijde introductie, Nederlands initiatief
Op de website www.invite2messenger.net kunnen gebruikers van Windows Live Messenger vanaf vandaag hun Facebook-contacten uitnodigen om hen toe te voegen aan de Windows Live Messenger contactenlijst. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om vrienden binnen Bebo, LinkedIn, Hi5 en Tagged uit te nodigen voor Windows Live Messenger. Invite2Messenger.net is een nieuwe wereldwijde service en is in Nederland ontwikkeld door Oberon Medialab in opdracht van Microsoft Nederland. De website is vandaag gelanceerd voor de Engelstalige en Nederlandstalige markten, maar zal binnenkort ook in diverse andere landen worden geïntroduceerd.

Windows Live Contacts API
Op de Mix08-beurs in Las Vegas werden een aantal nieuwe Windows Live API's en tools aangekondigd. Deze Windows Live Contacts API is de eerste in rij en geeft de Windows Live gebruiker de mogelijkheid zijn of haar contacten veilig te delen op sociale netwerken. Meer informatie op: http://dev.live.com/blogs/devlive/archive/2008/03/25/237.aspx

Geen opmerkingen: