vrijdag 7 maart 2008

Huwelijk Doubleclick en Google kan doorgaan

De overname van advertentiebedrijf Doubleclick door Google zal binnenkort en nagenoeg zonder aanvullende eisen worden goedgekeurd door de Europese Commissie (EC). Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag.

Het persbureau baseert zich op basis van informatie van drie mensen die direct betrokken zijn bij de zaak.Vorig jaar april maakte Google bekend dat het Doubleclick wilde overnemen voor een bedrag van 2,3 miljard euro.

Dat leidde tot protest van concurrenten als Microsoft, Yahoo en Time Warner.
Die bedrijven vreesden voor een te sterke positie van Google op de online-advertentiemarkt. Daarop kondigden de EC en de FTC onderzoeken aan. De FTC gaf vervolgens vorig jaar december zijn fiat voor de overname.

Beslissing
In Europa leidde een eerste onderzoeksronde niet tot duidelijkheid en Eurocommissaris Neelie Kroes van Mededinging stelde een beslissing over de zet van Google uit tot april van 2008.
Kroes richt zich niet op de gevolgen voor de privacy die een eventuele overname voor internetgebruikers kan hebben. Ze kijkt alleen naar de concurrentiepositie van de te vormen combinatie.
Veel privacyorganisaties tekenden bezwaar aan bij de Europese Commissie. Google en Doubleclick verzamelen onafhankelijk van elkaar al veel informatie over internetgebruikers. De organisaties zijn bezorgd dat straks een bedrijf teveel van die gegevens in handen krijgt.

Bron: www.nu.nl

2 opmerkingen:

Robbie Grul zei

Ik zal vast niet de enige zijn, maar ik wacht met spanning af wat de gevolgen van deze overname gaan worden...

Jasper zei

Zie hier het officiele bericht op de website van de Europese Commissie.