vrijdag 29 februari 2008

Google showt Android-telefoon met touchscreen en Street View

Google heeft aan de BBC een demonstratie van een Android-referentietelefoon gegeven. Applicaties die gedemonstreerd werden waren de webbrowser, Quake en Street View. Hiermee is Android het eerste mobiele platform met Street View.

Het besturingssysteem werd geshowd op een 3G-telefoon met een touchscreen en trackball. De software - een alfaversie - draaide op een 300MHz Qualcomm-processor. Qua rekenkracht is dit een middenmoter, maar desondanks snel genoeg om de diverse applicaties soepel te draaien. Tijdens de demonstratie maakte Andy Rubin, de man achter Android, meerdere malen de opmerking dat hij erg tevreden is met prestaties van de software.


De eerste applicatie die de revue passeerde was de browser die gebaseerd is op de opensource Webkit-engine, maar deze heeft verschillende aanpassingen ondergaan om prettig te kunnen werken op een klein scherm. Quake is de tweede applicatie die gedemonstreerd werd. Dankzij de 3d-acceleratie die de Qualcomm-processor biedt, wordt een framerate van ongeveer 30fps behaald. De laatste applicatie die getoond werd, was Google Steet View. Met Street View kan de gebruiker van verschillende locaties panaromafoto´s bekijken en hier virtueel doorheen 'lopen'. Android is het eerste mobiele platform dat deze functionaliteit biedt.Geen opmerkingen: