donderdag 28 februari 2008

Google komt met gratis mkb-concurrent Sharepoint

Google is gestart met Google Sites, een nieuwe gratis dienst waarmee bedrijven eenvoudig een eigen website voor teamprojecten kunnen opzetten. De zoekgigant lijkt hiermee te willen concurreren met Sharepoint van Microsoft.

Google Sites is feitelijk een uitgeklede versie van het eerder door Google ingelijfde Jotspot, een dienst waarmee bedrijven en personen een website kunnen maken en onderhouden. "Het maken van teamwebsites is altijd te ingewikkeld geweest", aldus Dave Girouard, verantwoordelijk voor Googles Enterprise-afdeling. Google wil hier met zijn gestripte Sharepoint-concurrent verandering in brengen.

In tegenstelling tot Sharepoint is voor Google Sites geen eigen hardware of software nodig. De dienst wordt volledig gehost op de servers van Google en is in de eenvoudigste vorm gratis te gebruiken. "Wij denken dat dit Sharepoint-achtig is, maar dan beter", stelde Girouard tegenover persbureau Reuters. "Het idee is dat it-afdelingen niets hoeven te doen."

De dienst, die bij uitstek geschikt heet te zijn voor kleinere bedrijven, kan worden gebruikt om een intranet te ontwikkelen; ook kan een groep werknemers er gebruik van maken om de onderlinge samenwerking te stroomlijnen. Google Sites is onderdeel van Google Apps, het zakelijk online aanbod van diensten voor bedrijven van Google.

Bron: Tweakers.net

Geen opmerkingen: