donderdag 13 december 2007

Philips op virale tour in Verenigde Staten

Datum: 13 dec 2007, Marketingfacts

AMSTELVEEN - Om zijn cosmetische apparatuur aan de man te brengen in de Verenigde Staten, kiest Philips voor viral marketing. Vooral bacteriedodende apparaten zouden zo beter te positioneren zijn dan via televisie.

Zo is de Philips Sonicare UV Sanitizer een ding dat 99 procent van de bacterieën van elektrische tandenborstels verwijdert. In de bijbehorende viral (zie ook http://www.philips.com/germshappen) wordt op confronterende wijze de badkamer bij mensen thuis neergezet als bacteriehaard. Zo valt een borstel in de wc.


Langs virale weg

Online reclame kan volgens Philips zulke gevoelige onderwerpen beter aansnijden dan adverteren via de massamedia. Hetzelfde geldt voor de Philips Bodygroom Shaver (http://www.shaveeverywhere.com), waarmee onder meer schaamhaar kan worden getrimd. Binnenkort zal Philips uit deze lijn ook een speciale oor-, neus- en wenkbrauwtrimmer lanceren, weer via virale weg.

Zaaien of gezaaid worden

Een boeiende lezing over viral marketing door de baas van het bedrijf GoViral, afgelopen zomer op het reclamefestival te Cannes, is gratis te downloaden op http://www.goviral.com/cannes2007.php. (Bron: Brandweek)

Geen opmerkingen: