vrijdag 28 december 2007

Ilse met online tv-gids in touw tegen omroepen

27 december 2007 - Door Erwin Boogert

Verscheidene webprojecten proberen verleden tijd van de papieren televisiegids te maken. De meest recente elektronische programmagids op het web is die van Ilse Media. Die van de Publieke Omroep volgt binnenkort.


Sinds enkele dagen sluist Nu.nl bergen internetverkeer door naar Nu.nl/tvgids. De site is de jongste loot aan de stam van het merk Nu.nl. Met een eenvoudige interface vertelt Nu.nl wat er nu en vanavond op televisie is, en welke aansprekende films.

De tv-gids is niet volledig, merkt Bright op maar bevat wel de meest bekeken zenders.

De Nu-site maakt gebruik van de verwarring die met name de publieke omroepen in gidsenland in stand houden. Avro, Kro en Ncrv beheren bijvoorbeeld Tvgids.nl, de Vpro houdt er een eigen gids op na en via omroepportaal Omroep.nl is wéér een andere publieke routewijzer voor de kijkbuis te vinden.

En los van deze digitale initiatieven houden de kabel- en Adsl-bedrijven er via hun set top boxen óók eigen, veelal ongebruiksvriendelijke, tv-gidsen op na.

Voor het einde van het jaar, dat is althans de bedoeling, verschijnt er onder de vlag van de Publieke Omroep een volgende digitale tv-gids. "Eind december kan iedereen Zoomer.nl raadplegen op www.zoomer.nl", aldus de gelijknamige website.

Bron: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2267111

Geen opmerkingen: