woensdag 15 oktober 2008

Best Buy frontaal tegen Media Markt

De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy gaat volgend jaar filialen in Europa openen en zet daarmee de aanval in op Media Markt.

Best Buy gaat winkels openen met vloeroppervlaktes tot 10.000 m2. Dat doet het Amerikaanse bedrijf in samenwerking met The Carphone Warehouse. De Engelse retailketen heeft vestigingen in 9 Europese landen.

Best Buy is van plan om zijn Europese winkels land voor land op te richten. Het bedrijf is actief in 10 Europese landen.

Dat blijkt uit gegevens in handen van de Financial Times Deutschland. Verantwoordelijken bevestigen de operatie.

In mei van dit jaar nam Best Buy een belang van 50 procent in The Carphone Warehouse. In Nederland is laatstgenoemde bekend van zijn The Phone House-winkels. Of en, zo ja, wanneer er in Nederland Best Buys verschijnen is niet bekend.

Best Buy gaat met zijn Europese filialen de concurrentie aan met Media Saturn, moederbedrijf van Media Markt. Best Buy boekte in de VS in 2007 een omzet van 40 miljard dollar. Media Saturn zette in datzelfde jaar voor 28,7 miljard dollar om.

Op het gebied van webwinkelen is Media Markt ronduit een kleine speler in Nederland. Het bedrijf verkoopt enkel cartridges en telecomabonnementen via zijn site. Daarvoor werkt het samen met derde partijen. Best Buy daarentegen heeft een actieve internetstrategie en zag van jaar op jaar de digitale omzet met 32 procent stijgen. Exacte cijfers noemt het bedrijf echter niet in het meest recente kwartaalverslag.

Best Buy is momenteel bezig muziekdownloaddienst Napster over te nemen.

Geen opmerkingen: