Op dit Shareblog kunnen we kennis delen, elkaar inspireren, best practices laten zien, etc. Vertel over je eigen campagnes, wat je is opgevallen in de media, of prachtige voorbeelden die je gezien hebt.
vrijdag 28 december 2007
Generation Flex: Xers, Millennials Show Media Muscle, Deem Themselves "Broadcasters"
MORE OVER BIG MEDIA. NEARLY one-in-three consumers now consider themselves media "broadcasters," according to results of Deloitte's second "State of the Media Democracy" survey. In particular, new generations are increasingly offering their own brand of media, as 46% of Millennials and 38% of Xers claim to be producing a mix of video, photos, and music. Consumer generated media, meanwhile, is growing rapidly and is increasingly competing with professional fare. More than two-thirds (69%) of consumer now make CGM part of their media diet, up from just 52% when Deloitte released its 2006 "State of Media" survey results last year.
Fielded by independent research firm the Harrison Group in late October, this latest online survey included 2,081 U.S. media consumers between the ages of 13 and 75.
Why the growing demand for CGM? According to Deloitte's analysts, there's no definitive reason, though almost 25% of highly influential Xers report finding it more entertaining than traditional media.
Lees verder op MediaPost>>
27 december 2007 - Door Erwin Boogert
Verscheidene webprojecten proberen verleden tijd van de papieren televisiegids te maken. De meest recente elektronische programmagids op het web is die van Ilse Media. Die van de Publieke Omroep volgt binnenkort.
Sinds enkele dagen sluist Nu.nl bergen internetverkeer door naar Nu.nl/tvgids. De site is de jongste loot aan de stam van het merk Nu.nl. Met een eenvoudige interface vertelt Nu.nl wat er nu en vanavond op televisie is, en welke aansprekende films.
De tv-gids is niet volledig, merkt Bright op maar bevat wel de meest bekeken zenders.
De Nu-site maakt gebruik van de verwarring die met name de publieke omroepen in gidsenland in stand houden. Avro, Kro en Ncrv beheren bijvoorbeeld Tvgids.nl, de Vpro houdt er een eigen gids op na en via omroepportaal Omroep.nl is wéér een andere publieke routewijzer voor de kijkbuis te vinden.
En los van deze digitale initiatieven houden de kabel- en Adsl-bedrijven er via hun set top boxen óók eigen, veelal ongebruiksvriendelijke, tv-gidsen op na.
Voor het einde van het jaar, dat is althans de bedoeling, verschijnt er onder de vlag van de Publieke Omroep een volgende digitale tv-gids. "Eind december kan iedereen Zoomer.nl raadplegen op www.zoomer.nl", aldus de gelijknamige website.
Bron: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2267111
donderdag 20 december 2007
Directors Day Out: The Christmas Edition
Een onzer medewerkers deed onlangs een interessante ontdekking tijdens wandelen in het bos. Hij heeft het weten vast te leggen en het resultaat kan hier bekeken worden.
woensdag 19 december 2007
Website van het jaar (STIR) nu ook bekend
Via: Nu.nl
Europese mediabestedingen overstijgen 10 miljard
Dat blijkt uit de marktcijfers die IAB Europa onlangs publiceerde. Niet enkel opkomende markten zijn verantwoordelijk voor de groeicijfers.
Ook 'volwassen' markten als Duitsland, Engeland en Frankrijk noteren nog tientallen procent groei in de mediabestedingen. Adverteerdersclub IAB Europa verklaart die groei vanuit de toename van de gemiddelde bandbreedte van de internetverbindingen. Ook zouden bedrijven meer vertrouwen in internetreclame krijgen als middel om hun commerciële boodschappen efficiënt te verspreiden.
John Mangelaars, bij Microsoft in Europa onder meer verantwoordelijk voor de online advertentiediensten, zei onlangs in een vraaggesprek met Emerce: "De spanning op de reclamebestedingen bij oude media groeit, dat merk je."
In 2006 bedroegen de mediabestedingen 8 miljard euro. Het nog lopende jaar wordt naar schatting afgesloten met 11,5 miljard euro aan online besteed reclamegeld. Dat is een groei van 38 procent. De online mediabestedingen komen dit jaar op ruwweg 13,6 miljard dollar uit. Het gat tussen Europa en Amerika slinkt daarmee van 4,8 miljard naar 2,1 miljard euro.
IAB Europa publiceerde enkel kerncijfers. Gedetailleerde informatie verschijnt pas over een half jaar, tijdens de Interact-conferentie in Berlijn in juni. De cijfers omvatten behalve e-mail- en zoekmachinemarketing ook bestedingen aan rubrieksadvertenties en bedrijvengidsen.
Bron: Emerce
vrijdag 14 december 2007
Nielsen meet online bestedingen met AdRelevance
AMSTELVEEN - Nielsen Media Research presenteert een tool die dagelijks inzicht biedt in internetcampagnes en de online bestedingen van adverteerders.
Het instrument, dat de naam AdRelevance draagt, identificeert nieuwe campagnes en uitingen op internet door iedere dag ruim vierhonderd websites af te struinen. Daarbij worden kenmerken als adverteerder, branche, periode, aantal views, bruto mediabesteding en de uiting zelf vastgelegd.
Snel analyses
Tot voor kort werd AdRelevance in Nederland aangeboden door zusterbedrijf Nielsen//Netratings in Londen. De tool stelt gebruikers in staat om snel analyses uit te voeren op basis van de online marketingactiviteiten van adverteerders.
Top-100 adverteerders
Op basis van cijfers van Nielsen Media Research, voorheen bekend als BBC, brengt MarketingTribune in het eerste nummer van 2008 als ieder jaar de Top-100 adverteerders.
donderdag 13 december 2007
Website van het jaar (Metrixlab) winnaars bekend
Volgende week is de beurt aan de verkiezing die door STIR wordt georganiseerd. Tot gisteren was het mogelijk om hier een stem voor uit te brengen. Hier zijn in totaal 1.3 miljoen stemmen uitgebracht.
Philips op virale tour in Verenigde Staten
AMSTELVEEN - Om zijn cosmetische apparatuur aan de man te brengen in de Verenigde Staten, kiest Philips voor viral marketing. Vooral bacteriedodende apparaten zouden zo beter te positioneren zijn dan via televisie.
Zo is de Philips Sonicare UV Sanitizer een ding dat 99 procent van de bacterieën van elektrische tandenborstels verwijdert. In de bijbehorende viral (zie ook http://www.philips.com/germshappen) wordt op confronterende wijze de badkamer bij mensen thuis neergezet als bacteriehaard. Zo valt een borstel in de wc.
Langs virale weg
Online reclame kan volgens Philips zulke gevoelige onderwerpen beter aansnijden dan adverteren via de massamedia. Hetzelfde geldt voor de Philips Bodygroom Shaver (http://www.shaveeverywhere.com), waarmee onder meer schaamhaar kan worden getrimd. Binnenkort zal Philips uit deze lijn ook een speciale oor-, neus- en wenkbrauwtrimmer lanceren, weer via virale weg.
Zaaien of gezaaid worden
Een boeiende lezing over viral marketing door de baas van het bedrijf GoViral, afgelopen zomer op het reclamefestival te Cannes, is gratis te downloaden op http://www.goviral.com/cannes2007.php. (Bron: Brandweek)
woensdag 12 december 2007
Beerdex: Bierprijzen Wereldwijd
Mooie toepassing voor Google Maps. Beerdex is Google Maps verzameling van bierprijzen over de hele wereld. Deze zijn verzameld door te stemmen op de site en aan te geven hoeveel jij in jouw land betaald voor een biertje. Deze resultaten worden dan verwerkt in landkaart van Google Maps. Dus voor wie op vakantie gaat voor het zuipen, moet even deze site raadplegen... ;)
"Hyves succesvoller dan werving en selectie bureau's"
"We zijn zeer verrast door het resultaat.
Een actie op Hyves levert meer op en kost substantieel minder", aldus directeur Communicatie bij KPN-dochter Getronics Jolanda Peek. "Een wervings- of selectiebureau inzetten is zeker 10 tot 20 keer duurder dan wat dit experiment kostte."Tussen 8 november en 4 december hield Getronics voor het eerst een wervingsactie buiten de reguliere kanalen. De automatiseerder liet een reclamebanner ontwikkelen met als slogan 'Bevrijd een ICT'er', aangezien Getronics zich denkt te onderscheiden de concurrentie in de vrijheden die het zijn personeel biedt. "Achter die banner zat een landingspagina."Investering van paar duizend euro
De banner werd in genoemde periode 3 miljoen keer getoond, wat 76.000 doorkliks opleverde.
Peek: "Het was ook mogelijk om profielen te pimpen met een achtergrond van ons, en die door te sturen naar vrienden." Dat deed een kleine 200 man. Van de 76.000 advertentieklikkers gaven er uiteindelijk 722 hun contactgegevens af. Directeur Peek: "Uiteindelijk leverde de actie 7 gekwalificeerde kandidaten op. Dat lijkt misschien weinig, maar het is een goed resultaat. Bij een wervings- of selectiebureau betaal je zo 10.000 euro om een juiste kandidaat te vinden. De hele Hyves-actie kostte zeker geen 70.000 euro, hooguit enkele duizenden.
"De opkomst van profielensites als Hyves, LinkedIn en Xing hebben een schijnbaar stevige impact op het opereren van reguliere werving- en selectiebureaus.
Maandag maakte Monsterboard bekend dat het alle nieuw geplaatste vacatures door gaat plaatsen naar Marktplaats.nl. Het bereik van Marktplaats.nl is aanzienlijk groter dan dat van Monsterboard. Gisteren publiceerde het bedrijf een onderzoek waaruit blijkt dat de arbeidsmarkt in Nederland en Europa nog steeds zeer gespanen is. factor hierin, tijd wel.
Hele artikel is te lezen op Emerce: http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=2253433
Advertentienetwerk jongerensites
12 december 2007 - Door Erwin Boogert
Drie internetuitgevers richten in Nederland een advertentieplatform op, speciaal gericht op jongeren. Het initiatief wordt getrokken door Habbo, Funnygames.nl en Eccky. Het platform staat open voor toetreding van derden.
Gisteren ging het advertentieplatform JongBereik.nl van start, een project waarin Sulake/Telegraaf, MediaRepublic en Tibaco Internet Media samenwerken via hun respectievelijke jongerenprojecten.
"[We zijn] in staat bannerpakketten aan te bieden met een gegarandeerd uniek bereik van 1.000.000 jongeren van 10 tot en met 19 jaar. Voor de pakketten is een 'awareness'- en 'traffic'-variant beschikbaar", aldus een geschreven toelichting.
Tussen de sites Habbo.nl, Funnygames.nl en Eccky.nl zit, in termen van gebruikersgroepen, amper overlap. Dat vergroot het unieke bereik van een reclameactie. Volgens de initiatiefnemers overlappen de sites slechts voor 5 procent. Dat percentage kan toenemen zodra er andere jongerensites toetreden tot het netwerk, aldus Peter Warman en Lennaert Schuijt in onderstaande video.
Warman heeft de totstandkoming van Jongbereik.nl gecoördineerd vanuit Newzoo. Schuijt is werkzaam bij Tibaco.
Helft chatters kan niet leven zonder MSN
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Microsoft, dat woensdag een reclamecampagne begint om het gebruik van de het chatprogramma en andere Live-diensten te bevorderen.
Volgens de onderzoekers worden er in Nederland maandelijks 2,5 miljard gesprekken gevoerd via de chatdienst. De zes miljoen geregistreerde gebruikers hebben gemiddeld 83 contacten in hun lijst. Jongeren MSN'en gemiddeld zo'n zes uur per week.
Computer
Uit het onderzoek blijkt verder dat de computer voor jongeren het belangrijkste apparaat is in hun leven, twee keer zo belangrijk als de telefoon en zelfs vijf keer zo belangrijk als de televisie. Iets minder dan 70 procent van de ondervraagden beschouwt het internet als belangrijkste bron voor nieuws, roddels en vermaak.
Verder heeft bijna de helft van de jongeren wel eens een liefde leren kennen via Windows Live Messenger.
Geen leven zonder MSN
SCHIPHOL-RIJK - Ruim 55 procent van de jongeren zegt zich geen leven te kunnen voorstellen zonder MSN-messenger. Dat blijkt uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek onder 2800 gebruikers van de chatservice.
Ook blijkt voor jongeren de computer het belangrijkste apparaat in hun leven, twee keer zo belangrijk als de telefoon en zelfs vijf keer zo belangrijk als de televisie. Iets minder dan 70 procent van de ondervraagden beschouwt het internet als belangrijkste bron voor nieuws, roddels en vermaak.
Verder heeft bijna de helft van de jongeren wel eens een liefde leren kennen via Windows Live Messenger.
Er vinden in Nederland elke maand 2,5 miljard gesprekken plaats via de messenger door ongeveer zes miljoen accounts. Het gemiddeld aantal contactpersonen is 83.
Volgens Microsoft msn'en jongeren gemiddeld zes uur per week. Ook andere internetdiensten van Microsoft kennen een groot bereik. E-maildienst Hotmail heeft 6,5 miljoen accounts. Microsoft telt ongeveer 2,3 miljoen Spaces (de fotouitwissel- en blogdienst van Windows Live) en MSN.nl kent een uniek bezoek van 3,4 miljoen gebruikers per maand.
Ter ere van de nieuwe Windows Live-campagne 'Live is nothing without you' krijgen de Nederlandse gebruikers van Windows Live-diensten en bezoekers van MSN.nl een dag lang 'de macht'. Op 12 december is de portal van de gebruiker. Iedereen in Nederland kan die dag zijn/haar eigen bericht insturen dat vervolgens voor miljoenen bezoekers te zien is.
dinsdag 11 december 2007
Creatieven vragen om aanpassing bannerformaten
Vrijdag 9 november ging de online actie Ik wil meer KB’s van start. Het doel van deze ludieke actie is site-eigenaren, uitgeverijen, bannernetwerken en brancheorganisaties duidelijk maken dat er veel behoefte is aan grotere bestandsformaten voor de aangeboden advertentievormen maar bovenal aan het consequent hanteren van uniforme richtlijnen. Veel exploitanten gebruiken echter hun eigen richtlijnen. De initiatiefnemers van de actie roepen op om de internationale richtlijnen te adopteren en zo online creativiteit te bevorderen. Inmiddels hebben bijna 400 creatieven, reclamebureaus en online marketeers zich aangesloten bij deze actie.
Het hele artikel inclusief reacties is terug te vinden op Marketingfacts
maandag 10 december 2007
Playmobil meest online gezochte speelgoed
Datum: 07 dec 2007, marketingfacts
Playmobil is nog altijd het meest gewilde speelgoed. Dat meldt Twinkle, vaktitel voor webwinkeliers, aan de hand van een lijst met de populairste zoektermen van prijsvergelijkingssite beslist.nl. Opvallend is het aantal zoekopdrachten naar spellen als Rummikub en Dokter Bibber.
In de periode voor Sinterklaas werd door bezoekers van beslist.nl het vaakst gezocht op ‘Playmobil’. Tweede meest gewilde speelgoed is Barbie, gevolgd door Het Huis Anubis. Op de lijst met de vijftig meest gebruikte zoektermen staan maar liefst twaalf bordspellen. Op basis van de zoekopdrachten is het populairste gezelschapsspel Rummikub. Dit spel staat op de 16de plaats. Naast Rummikub komen ook Monopoly, Stratego, Levensweg, Achmea Kennisquiz, Triviant, Dokter Bibber, Risk en Cluedo voor in de lijst met populaire zoektermen. Moderner speelgoed zoals spelcomputers scoren overigens ook goed. Zo staat Nintendo DS/Wii binnen de top-10 van populaire zoekopdrachten op de vergelijkingssite. De gameconsoles van Sony, PlayStation en PSP staan op de twaalfde plaats en de Xbox van Microsoft volgt op de 25ste plaats. (Bron: Twinkleonline.nl)
Coca-Cola opent nieuwe virtuele omgeving
AMSTELVEEN - Coca-Cola is met zijn online activiteiten een nieuwe weg ingeslagen. Bezoekers van mycoke.com komen terecht in CC Metro, een omgeving binnen de virtuele wereld van there.com.
Bedoeling is dat bezoekers een positieve ervaring krijgen met de 'Coke side of Life', aldus de frisdrankfabrikant. CC Metro is ingericht met mogelijkheden op het gebied van muziek, games, sport en entertainment. Gebruikers kunnen skaten in een skatepark, gebruikmaken van sociale netwerken, chatten met anderen en exclusieve content vinden.
My Coke Reward
Verder is ook het My Coke Reward-programma in CC Metro geïntegreerd. Gebruikers kunnen met zogenoemde Therebucks, het virtuele geld binnen there.com, virtuele merchandise kopen via een reward-programma. (Bron: twinkelmagazine.nl)
zondag 9 december 2007
Brian Hirman: een man met vele talenten
Brian is vrijdagavond jl uitgeroepen tot multiculturele ondernemer van het jaar 2007. De prijs is een initiatief van The Other Network, een netwerkclub voor multiculturele ondernemers. Bij gebrek aan betere doorlinkjes op dit moment: Brian's video in het kader van de kandidatuur voor de prijs is hier te vinden.
(naschrift 10/12: Onder andere twee artikelen in de krant van vandaag. Hier en hier. Online te vinden op: Admanager, Noord-Hollands Dagblad en Spits . )
Een werkelijk memorabel moment. Brian, gefeliciteerd!
Ook memorabel trouwens: Brian's outing in Portugal van zijn diepste geheimen. De foto werd ons vorige week toegespeeld.
donderdag 6 december 2007
Jaarlijkse vuurwerkcampagne Consument en Veiligheid
Interessant gegeven: op Youtube zijn de filmpjes in 4 dagen al ca. 83.000 keer bekeken!
dinsdag 4 december 2007
maandag 3 december 2007
Dubbelgangers!
Dubbelgangers binnen Aegis Media. De eerste versie (ontdekt door ammo's Andrew Strickman):
En hoe toevallig (of is het het lot?): in 2009 komt de film The Wolf Man uit, waarin Benicio de rol van een weerwolf speelt.
Wie volgt met andere dubbelgangers?
vrijdag 30 november 2007
In navolging van de Aegis Academy inzake Word of Mouth...
Op zijn minst opmerkelijk en sluit natuurlijk goed aan bij de case die werd gepresenteerd over The Godfather. Eerder deze week was Rotterdam al het toneel van deze actie, waar een auto een plaatselijke Free Record Shop doorboorde...
Search Onderzoek uit UK
Hieronder een paar conclusies:
SEA
- 48% van respondenten doet SEA in-house
- 27% doet het uitbesteden aan een SEM agency
- 14% doet een combinatie van in-house en uitbesteden
SEO
- 57% in-house
- 13% uitbesteden
- 26% beide
SEO vs. SEA (hierbij zijn SEM-bureaus ondervraagd waar ze op focussen
- 32% focus op SEO
- 14% focus op SEA
- 48% beide
SEA diensten van SEM-bureau’s (hierin zitten er overlappingen vandaar totaal > 100%
- 50% keyword onderzoek
- 47% ROI tracking & analyses
- 33% bid management agent (iSEBA?)
- 31% Landingspagina optimalisatie
SEA diensten van SEM-bureau’s (hierin zitten er overlappingen vandaar totaal > 100%- 41% position monitoring
- 40% keyword onderzoek
- 36% Search strategy definition
- 34% Website technical audit
Grootste obstakels omtrent SEA voor bedrijven
- 47% gebrek aan interne middelen
- 36% gebrek aan budget
- 33% te dure zoekwoorden
- 28% te grote concurrentie
- 27% gebrek aan kennis
Grootste obstakels omtrent SEO voor bedrijven
- 55% gebrek aan interne middelen
- 33% gebrek aan budget
- 28% te dure zoekwoorden
- 27% te grote concurrentie
- 24% gebrek aan kennis
Budget
- 32% van totale budget naar online (vergelijkbaar met NL)
- 32% van online budget naar SEM
- 61% van SEM budget naar SEA
- 33% van SEM budget naar SEM
Toekomst visie
- 56% geeft meer dan € 15.000 per jaar uit aan SEM
- 25% geeft meer dan € 150.000 per jaar uit aan SEM
- 33% wil het SEM budget verhogen in de komende jaar (zowel SEA als SEO)
- Extra budget SEM gaat ten koste van online ads. (-10%)
donderdag 29 november 2007
Reclamewereld stort zich op de viral
De eerste virals dateren al uit de vorige eeuw. Maar ze zijn een nieuwe hype. Virals waren spontane uitbarstingen op internet. Ze worden nu ook bedacht, door het reclamebureau. Drie reclamemakers vertellen over de beste virals.
Rotterdam 29 nov. „Een filmpje van de Hema? Dat wil ik ook zien, leuk! Maar eh... Dit is toch geen reclame?”
„Wist jij dan al dat de Hema een webwinkel heeft?”
„Nee, dat wist ik niet.”
Op de redactie van nrc.next wil iedereen het filmpje wel even bekijken. Daarmee is het een voorbeeld van een geslaagde virale reclame – een reclame die zich als een virus via internet verspreidt.
In deze reclame krijgt de kijker een scherm te zien met producten uit de webwinkel. Opeens valt de Jip en Janneke-beker om. De beker gaat rollen en veroorzaakt een kettingreactie van schoppende panty’s tot knallende kurken. Aan het eind verschijnt de suggestie het door te mailen.
Het filmpje is zo vrolijk dat je dat meteen wilt doen. Zo vrolijk ook, dat je vergeet dat je naar reclame zit te kijken – en je vrienden spam bezorgt. „Het is natuurlijk gewoon bedacht door een bureau”, zegt internetdeskundige Ronnie Overgoor, die mij het mailtje stuurde. „Maar wel zo goed dat mijn vrouw het naar tien vriendinnen mailde.”
Bron: NRC Next
Stichting komt met profielensite voor kinderen
Een redactie houdt de site www.makingfriends.nl doorlopend in de gaten, om bijvoorbeeld te voorkomen dat kinderen hun adres- of telefoongegevens op hun profiel zetten.
Op niet-gemonitorde sites gebeurt dit onbedoeld nogal eens. Dat heeft de Stichting Koei woensdag bekendgemaakt. Op de site kunnen in principe kinderen tot veertien jaar een profiel aanmaken, zoals dat bijvoorbeeld ook op Hyves kan.
Onderzoek
Dinsdag werden de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek waaruit bleek dat tieners zich op internet niet bijzonder hechten aan hun privacy. Ruim de helft zei in een onderzoek dat iedereen al hun gegevens mag zien.
woensdag 28 november 2007
Paul Molenaar verlaat ilse media en Sanoma Uitgevers
Molenaar trad vorig jaar november aan als COO Online & Media Innovatie bij Sanoma Uitgevers.
Deze functie bekleedt hij naast zijn functie als CEO van dochteronderneming ilse media. Molenaar was mede verantwoordelijk voor de realisatie van de strategie en het versterken van de online business van het mediaconcern.
In het bericht: ‘Beide bedrijven liggen me na aan het hart. Bovendien ligt het niet in mijn aard om klussen voortijdig op te zeggen. Om deze redenen valt de beslissing me zeer zwaar’ , aldus Molenaar over zijn besluit.
‘Ik wil ook duidelijk uitgesproken hebben dat dit geen verband houdt met de koers van het bedrijf: Sanoma Uitgevers is met alle online activiteiten beter dan wie dan ook gepositioneerd in de Nederlandse markt.
‘Onze collega-uitgeverijen hebben in een heleboel opzichten het nakijken, en dat blijft ook de komende jaren het geval. Het is alleen dat ik op dit moment een andere keuze moet maken - enorm spijtig.
‘Gelukkig zijn er zowel binnen ilse media als binnen de online organisatie in Hoofddorp getalenteerde medewerkers nu gefocust met de uitbouw van onze activiteiten bezig, op basis van een heldere, kansrijke strategie.’
Dick Molman, CEO Sanoma Uitgevers: ‘Ik betreur deze beslissing van Paul zeer, vooral omdat we als nieuw directieteam bij Sanoma Uitgevers nog maar zo kort, maar wel krachtig een nieuwe koers hadden uitgezet. Aan de andere kant begrijp en respecteer ik dit besluit van Paul.’
Voor beide functies wordt inmiddels opvolging gezocht.
dinsdag 27 november 2007
Google wil online opslagruimte aanbieden
Dat meldt de Wall Street Journal. Volgens de krant is het project, dat intern bekend zou staan onder de naam 'My Stuff', bedoeld om verschillende online diensten van het internetbedrijf met elkaar te verbinden. Het bedrijf wil tegenover de krant niet reageren.
Google biedt met webmaildienst GMail, online kantoorsoftwarepakket Docs and Spreadsheets, en online foto-opslag Picasaweb, al verschillende diensten waarbij gebruikers documenten en andere persoonlijke bestanden op online harde-schijfruimte van het bedrijf bewaren.
Integratie
De nieuwe dienst zou al die diensten aan elkaar moeten knopen, en er voor moeten zorgen dat de bestanden op een gemakkelijke manier doorzocht kunnen worden. Het zou dan niet langer relevant zijn of een bestand is opgeslagen in een e-mailbericht of als tekstdocument bij Docs and Spreadsheets. Dat zou het ook gemakkelijker maken om de diensten samen te laten werken, bijvoorbeeld om een afbeelding van Picasaweb te gebruiken in een document of een e-mail.
Concurrentie
Integratie van de verschillende diensten is ook zakelijk interessant. Een geïntegreerd aanbod van verschillende webdiensten met online dataopslag zou Google beter in staat stellen om te concurreren met bijvoorbeeld Microsoft.
Vervagen
Veel technologiebedrijven verwachten dat de grens tussen desktopcomputers en online diensten steeds verder vervaagt. Ze bieden daarom online functionaliteit aan, die traditioneel op computers zelf aanwezig is, zoals tekst- en beeldbewerking, kalenderfuncties en messagingdiensten.
Onlangs nog werd bekend dat Adobe een online versie van het veelgebruikte programma Photoshop gaat lanceren.
Verschillende andere bedrijven, zoals Microsoft en Apple, bieden al langer online harde-schijfruimte aan, al of niet tegen betaling. Veel gevorderde gebruikers van GMail gebruiken speciale software om de opslagruimte van de webmaildienst als harde schijf te laten dienen, maar officieel ondersteunt Google dat niet.
maandag 26 november 2007
IBM patenteert verplichte reclame op dvd's
De aanvraag, die in de publiciteit werd gebracht door weblog Zatz not funny, beschrijft een systeem waarbij dvd-spelers via internet reclamespotjes kunnen downloaden, die ze tijdens een film kunnen laten zien. De reclame is dan niet snel door te spoelen.
De dvd's met verplichte reclame zouden kunnen worden aangeboden als goedkoper alternatief voor reclamevrije films. Tegen bijbetaling kan de film dan eventueel worden opgewaardeerd naar een versie zonder advertenties.
HD-DVD
Voor de huidige generatie dvd-spelers zou het systeem niet makkelijk te implementeren zijn. De meeste dvd-spelers beschikken niet over een internetaansluiting. Volgens de officiële specificaties van de HD-DVD-standaard, een van de mogelijke opvolgers van de dvd, moet apparatuur in de toekomst echter wel over een netwerkaansluiting beschikken.
Bron: (c) NU.nl/Wieland van Dijk
Een op de vijf consumenten zou auto online kopen
Een op de vijf consumenten denkt een auto te kopen via internet als dit mogelijk zou zijn. In 2001 was dit nog maar 2%: een vertienvoudiging in deze periode! Dit is een van de veranderende trends bij de consument die is gebleken uit het nieuwe Capgemini-onderzoek met de titel Cars Online 07/08. Lees daar het hele artikel >>>.
Ook nog een video (Understanding Consumer Car Buying Trends).
zondag 25 november 2007
'Geluksknop' kost Google tientallen miljoenen
Dat becijferde advertentiedeskundige Tom Chavez in een Amerikaanse radiouitzending. De zoekgigant heeft sinds zijn begindagen een knop ("I'm feeling lucky" of "Ik doe een gok") op de zoekpagina die gebruikers rechtstreeks naar het eerste resultaat voor hun zoekterm leidt. De pagina met overige resultaten - en advertenties - wordt dan overgeslagen. Ongeveer 1 procent van de zoekopdrachten zou via de knop verlopen.
Marisa Mayer van Google zegt in het programma dat het bedrijf de knop niettemin bewust niet verwijdert. "Je moet oppassen dat je als bedrijf niet te droog wordt, dat niet alles alleen om geld draait."
Link naar bericht
vrijdag 23 november 2007
Jongeren slordig op sociale netwerksites
Van de ondervraagde Britse jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud geeft meer dan de helft aan bijna alle informatie publiekelijk vrij te geven. Niet verwonderlijk dus dat 71 procent aangeeft niet te willen dat onderwijsinstellingen of werkgevers online informatie over ze opzoeken voordat ze een deel van het materiaal verwijderd hebben. De commissie vindt dat jongeren zich meer bewust moeten worden van de elektronische vingerafdruk die ze achterlaten.
Volgens de ICO lopen jongeren door alle informatie die ze online plaatsen ook het risico slachtoffer te worden van identiteitsfraude. Zestig procent plaatst zijn geboortedatum online, een kwart geeft zijn beroep prijs en een op de tien vermeldt zijn huisadres. Verontrustend is volgens de ICO dat liefst tweederde aangeeft mensen die ze niet kennen te accepteren als vriend.
“We moeten tieners helpen zich bewust te worden van elk aspect van het internettijdperk waarin ze leven”, aldus ICO commissaris David Smith. “Het kan ter vermaak zijn, maar helaas is het niet de veilige omgeving die velen denken dat het is.”
Link naar bericht
onderzoek zoekmachine marketing in thuiswinkelbranche!
Vanuit VS is het duidelijk dat webshops slecht geoptimaliseerd zijn. Over specifiek de Nederlandse thuiswinkelbranche is echter weinig bekend als het gaat om de inzet van en ervaringen met diverse (online) marketinginstrumenten. Vandaar dat het onderzoek in het kader van de Webwinkel Vakdagen zal worden gedaan. De resultaten worden dan ook bekend gemaakt.
Vragen die in het onderzoek aan bod komen zijn o.a.:
Deelnemen aan het onderzoek.
Klik hier om deel te nemen aan het onderzoek “Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche”
Bron: Traffic Builders
Geachte spammers!
Wikipedia sites zijn er alleen om gemanipuleerd te worden door of het koningshuis of ambtenaren.
Bovendien lijkt het me niet verstandig Ted van de Parre (voormalig Nederlands Sterke Man. Met een lichaamslengte van 2.13 meter en een gewicht van 159 kilo) boos te maken offline of online.
http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg_gebruiker:194.45.192.26&redirect=no
donderdag 22 november 2007
Breaking News: Max Rietbergen overleden...
Max Rietbergen was tevens veertien jaar voorzitter van de Nederlandse Coach Vereniging en was de grootvader van oud-Major Leaguer Rikkert Faneyte.
Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan, hij begon ooit bij The Catchers, werd Max Rietbergen een pionier op coach-gebied. Hij was coach in de Hoofdklasse bij VVGA (Amsterdam, 1962-1963), OVVO (Amsterdam, 1964-1966), Storks (Den Haag, 1967-1968) en HCAW (Bussum, 1969). In 1970 startte Rietbergen een periode van acht jaar (1970-1977) bij het Amsterdamse Rap, het huidige Pirates (Amsterdam Expos). Hij sloot zijn coaching loopbaan af bij Sparks (Haarlem, 1978-1980).
Zijn langste periode als coach was bij Rap, waar hij ondermeer zijn schoonzoon José Faneyte in zijn ploeg had. Bij deze vereniging begonnen ook zijn kleinzoons Martijn en Rikkert Faneyte met hun honkbal-loopbaan. Rikkert speelde zes jaar lang professioneel in de Verenigde Staten waar hij de Major League bereikte bij de San Francisco Giants en Texas Rangers. In 1997 keerde Rikkert terug naar Amsterdam waar hij nog altijd speelt bij zijn voormalige club.
Max Rietbergen werd ook de langstzittende voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Baseball Coaches en was van 1978-1992 in die functie actief. In 1991 ontving Rietbergen het Bondsonderscheidingsteken van de KNBSB en werd ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Na zijn loopbaan als coach is Max Rietbergen ook nog lange tijd manager geweest van het Antilliaans Old Timers Team.
De crematieplechtigheid vond plaats op maandag 19 februari te Amsterdam.
Kritiek op Facebook zwelt aan
Facebook krijgt steeds meer kritiek omdat het de privacy van zijn gebruikers zou schenden via een nieuw advertentiesysteem dat de snel groeiende vriendensite onlangs introduceerde.
De site stelt zijn gebruikers in staat om onderling in contact te blijven. Vrienden krijgen meldingen van elkaars verrichtingen op de site in een nieuwsstroom op hun Facebookpagina. Eerder deze maand breidde Facebook die informatie verder uit: als leden iets online bestellen bij een van de aangesloten webwinkels, kan die webwinkel de aankoop melden in de Facebooknieuwsstroom van de klant.
Voor adverteerders is het systeem, Beacon genaamd, erg aantrekkelijk: ze laten Facebookgebruikers zo mond-tot-mondreclame maken in hun eigen vriendenkring.
Aids
De kritiek op het nieuwe systeem neemt echter toe. Veel gebruikers vinden dat het niemand - ook niet hun vrienden - iets aangaat wat ze op andere websites kopen. Een Amerikaanse student ontdekte dankzij Beacon per ongeluk dat zijn vriendin hem met een cadeautje had willen verrassen, en tegenover de Associated Press vraagt Facebookgebruiker Nate Weiner zich af wat er zou gebeuren als de aankoop van een boek over omgaan met aids in de nieuwsstroom verschijnt.
Steeds meer gebruikers zijn bovendien boos dat Facebook ze geen mogelijkheid biedt om Beacon uit te schakelen. Weliswaar krijgen ze een melding als een site tracht om een bericht naar hun profiel te sturen, met de optie om dat te weigeren, maar het systeem kan niet permanent worden geblokkeerd. Ook stuurt de deelnemende site in ieder geval informatie over het koopgedrag van de klant naar Facebook.
Petitie
De progressieve Amerikaanse burgerrechtenbeweging MoveOn is een actie begonnen om tegen Beacon te protesteren. Inmiddels hebben enkele duizenden Facebookgebruikers zich aangemeld bij een protestgroep op de vriendensite, en ondertekenden een petitie waarin Facebook wordt opgeroepen om de privacy van zijn gebruikers te respecteren.
Weiner inmiddels ook een manier gevonden om Beacon uit te schakelen. Met bepaalde browserplugins is het mogelijk om het javascript te blokkeren dat het systeem aandrijft.
Te vroeg juichen om advertentie-euro's EK
Adformatie meldt donderdag dat het EK voetbal volgend jaar zomer in Oostenrijk en Zwitserland, waarvoor Nederland zich geplaatst heeft, de mediasector tientallen miljoenen extra euro in het laatje brengt. Het reclamevakblad heeft een rondje langs televisie, radio en kranten gemaakt en iedereen verwacht hogere advertentie-inkomsten dan bij het vorige EK.
Maar adverteren heeft alleen zin als er iets van oranjegekte is onder de bevolking. En die gekte lijkt nu tot een dieptepunt gedaald. Interessanter was geweest om te onderzoeken hoe groot de sympathie voor het Nederlands elftal nog is onder de bevolking. Na de blamage woensdag tegen Wit-Rusland (2-1 verlies) en de vaak bedroevend slechte wedstrijden in de kwalificatie is het gevoel voor het Nederlands elftal er niet beter op geworden. Steevast klinkt er na afloop - terecht – een striemend fluitconcert.
Na de wedstrijd tegen Luxemburg vluchtten de spelers zelfs het veld af. Aanvoerder Edwin van der Sar moest ze terugroepen om het vooraf afgesproken ererondje te maken om het publiek te bedanken. Als de spelers al zo weinig respect voor de toeschouwers hebben, die nota bene weer naar een slechte wedstrijd hebben zitten kijken, hoe kan dan respect voor het Nederlandse elftal worden verwacht.
De sfeer die er nu rond het Nederlandse elftal hangt is er een van teleurstelling en twijfel. Het EK is weliswaar behaald, maar Oranje is bij lange na geen favoriet voor de eindoverwinning. Als die sfeer niet beter wordt, heeft adverteren weinig zin.
Het lijkt wishfull thinking dat de advertentiegelden wel even flink zullen stijgen. Bondscoach Van Basten heeft nog een half jaar en vijf oefenwedstrijden om de supporters te overtuigen. De resultaten uit het verleden geven zeker geen garantie dat dit gaat lukken. Adverteerders zullen tegen het EK ongetwijfeld een oranjegevoel proberen op te wekken. Als dat maar niet zo gekunsteld en beschamend wordt als het vertoonde voetbalspel.
dinsdag 20 november 2007
Eerste "Hyves" voor ouderen
Er werd gisteren al door Emerce naar verwezen. Vanaf gisteren heeft Nederland zijn eerste online social network speciaal gericht op 50 plussers. Vijftigplusser.nl heeft haar portal omgebouwd tot de eerste ‘Hyves’ voor ouderen. Met persoonlijke profielen, eigen en gedeelde fotoboeken, een verjaardagskalender, vriendenoverzichten, clubs en groepen vormen, volle agenda’s, een eigen berichtenservice en veel persoonlijke artikelen. De Eons.com van de lage landen heeft inmiddels 15.000 leden. Vooral het vormen van clubs blijkt een populaire bezigheid.
Het succes van het netwerk moet nog gaan blijken. Oprichter Thijs van Halteren is positief. Hij verwacht in december 100.000 bezoekers en maar liefst 1 miljoen pageviews. De eerste nieuwe gebruikers hebben zich inmiddels aangemeld. En de groei is er naar verwachting voorlopig nog niet uit. “In Nederland wonen 5,3 miljoen 50 plussers, waarvan meer dan 60% toegang heeft tot het internet”. Dat zijn 3 miljoen potentiële gebruikers. Aldus van Halteren.
Een slimme zet. De doelgroep 35-55 is volgens officiële onderzoeken (o.a. van Ernst & Young) de snelst groeiende online doelgroep. Zij zijn de doelgroep die nu aan het ‘sociaal netwerken’ is geslagen. En dat bleek eerder al op Hyves. De 50 plussers Hyve telt inmiddels al bijna 850 leden.
De minimumleeftijd voor Vijftigplusser.nl is overigens 45. Voor jongeren is een oefenprofiel aangemaakt. Zij kunnen dus alleen een kijkje nemen. De gebruikersnaam daarvan is vrolijk en het wachtwoord tester.
(Bron: Marketingfacts)
maandag 19 november 2007
Bubbeltjes kapotdrukken met Nivea
Geen idee waar deze outdoor-campagne is gevoerd (UK?). Kwam het tegen via Brandactivitation.nl. Geestige actie wel.
"Niemand kan het laten om er een paar te laten knappen. Nivea speelt hier slim op in door een enorm billboard volledig te bedekken met bubble wrap! Een kleine handigheid waardoor een advertentie opvalt en het mensen ook nog eens tot actie aanzet."
Vodafone eerste Nederlandse adverteerder die Google Gadget Advertenties gebruikt
Vodafone gebruikt Google Gadget Advertenties
16 november 2007
Vodafone is de eerste operator in Nederland die Google Gadget Advertenties inzet als onderdeel van een grootschalige digitale campagne om het uitgebreide scala aan de beste en exclusieve mobiele telefoons voor Sinterklaas en Kerst onder de aandacht te brengen. De Gadget Advertentie neemt de vorm van een interactieve gadget aan en is nog nooit door een operator in Nederland ingezet. De multimediale campagne gaat dinsdag 20 november van start en bestrijkt zowel Outdoor, Print, RTV als digitaal.
De digitale campagne bevat naast de Nederlandse primeur met de Google Gadget Advertentie ook banners, mobile advertising en de zogenaamde MSN Take Over. Vodafone was in september de eerste die deze nieuwe en zeer succesvolle advertentiemanier op de homepage van msn inzette bij de campagne rond Windows Live Messenger op mobiel. In de afgelopen twee maanden hebben andere bedrijven het voorbeeld van Vodafone gevolgd.
vrijdag 16 november 2007
"Een meerderheid van de Nederlanders (bijna 55 procent) heeft bezwaren tegen behaviorial targeting"
Lees daar het hele artikel >>>
donderdag 15 november 2007
Activatie via mobiel - what the crowd says
Op afstand bestuurbare geraniums in centrum Delft
DELFT - Bel het speciale nummer en de geraniums veranderen van kleur. In Delft zijn vanaf woensdag op afstand bestuurbare bloembakken te zien. Als een passant de kleur van de bloemen niet bevalt, is een telefoontje voldoende om de kleurstelling te veranderen.
Kunstenaar Leonard van Munster plaatste de tien bloembakken op uitnodiging van de Technische Universiteit (TU) Delft. Het 06-nummer dat op de bakken staat is gratis te bellen, waarna de geraniums door rond te draaien van kleur veranderen.
Van Munster combineert zijn kunst vaker met de technische mogelijkheden van de mobiele telefoon. Zo is in de Openbare Bibliotheek van Delft een aapjesorkest van de kunstenaar te zien.
De bezoeker kan de aapjes bellen op hun gratis 06-nummer, waarna het orkest een fragment speelt van de klassieke compositie van Francisco Tárrega uit de 19e eeuw, tegenwoordig wereldberoemd als de Nokia tune.
Bron check hierrrr
woensdag 14 november 2007
eBay.nl start met bannerverkoop
"Ruim 2.2 miljoen unieke bezoekers" komen maandelijks op onze site, Dit, in combinatie met de grote verscheidenheid in de aangeboden producten maakt eBay tot een interessant platform voor veel adverteerders.” aldus Kiliaan Toorenaar, commercieel directeur eBay.nl & Marktplaats.nl.
“Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De hoeveelheid tijd die online wordt doorgebracht groeit sterk. Daar komt bij dat een groot gedeelte van de internetbezoeken koopgerelateerd is – mensen oriënteren zich en/of kopen het gewenste product direct. Als adverteerder is het dus steeds belangrijker om – naast traditionele kanalen als print, televisie en radio – vooral ook online zichtbaar te zijn,” nogmaals Toorenaar.
In de komende periode gaat eBay Nederland onderzoeken of en waar de advertentiemogelijkheden het meest efficiënt kunnen worden afgestemd op de behoefte van adverteerders.
Via: DutchCowboys
dinsdag 13 november 2007
Eerste aanhouding wegens virtuele diefstal
Het gaat om diefstal van ongeveer 4000 euro aan virtuele meubels op Habbo Hotel, een populaire tienerhangplek op internet. De website heeft aangifte gedaan. Behalve de 17-jarige arrestant worden nog vier anderen van 15 jaar verhoord.
In Habbo Hotel kunnen jongeren een virtueel karakter aanmaken, een eigen kamer nemen en die inrichten met virtuele meubels. Die meubels kunnen alleen met speciale Habbo-credits worden betaald. Habbo-credits moeten wel met echt geld worden gekocht.
De verdachten zouden door middel van hacken bij de accounts van de Habbo-gebruikers zijn gekomen en vervolgens meubels naar hun eigen kamers hebben verplaatst. Omdat de Habbo-credits zijn gekocht met echt geld wordt de verdachte behalve hacken ook diefstal ten laste gelegd.
Habbo is actief in 29 landen en heeft volgens eigen zeggen 7 miljoen gebruikers. De omzet is ongeveer 4 miljoen euro per maand.
Ilse media met Groener.nl
Groei netto online bestedingen 14,6 pct
Dat blijkt uit cijfers van IAB Nederland in samenwerking met 21 internetexploitanten en Nielsen Media Research. De groei over de eerste negen maanden van 2007 bedroeg 11,7 pct ten opzichte van dezelfde periode in 2006. Het gaat goed met het aandeel van Telecom/ICT-bedrijven: dat steeg naar 17,3 pct (Q3 2006: 12,8). Het aandeel van Retail steeg naar 7,9 pct (Q3 2006: 6,9 pct), terwijl het aandeel van Media daalde naar 12,7 (Q3 2006: 16,9).
Ook het aandeel Zakelijke dienstverlening daalde: naar 5,7 pct (Q3 2006: 10,5 pct).Het overgrote deel van de online advertentiebestedingen kwam tot stand door buttons, banners en contentintegratie: 82,7 pct (Q3 2006: 79,6 pct). Het resterende deel betrof display advertenties via search, e-mail, pop-ups en barters.
maandag 12 november 2007
Newzoo begint Nederlandse marktplaats voor game ads
Begin 2008 opent het nieuwe bedrijf Newzoo een online marktplaats om game advertising te faciliteren en promoten. Peter Warman, een van de drie oprichters, merkte als commercieel directeur van MSN-spel Eccky dat er onder adverteerders en mediabureaus nog veel onduidelijkheid over de mogelijkheden was en begon voor zichzelf met Jos Koch en Thijs Hagoort. Dat kennisgat wil het bedrijf gaan opvullen.
"Adverteren in digitale spellen is een belofte die maar ten dele wordt waargemaakt", aldus Warman. "Ik merkte dat ik buiten Eccky om vaak aan bedrijven uit moest leggen wat game advertising is en wat je ermee kunt."
Met Newzoo, dat op 11 december ook aanwezig zal zijn op de Emerce Update Gamevertising, wil de ondernemer duidelijkheid brengen in gehanteerde meetmethoden bij spellen, hoe de campagneresultaten zijn te vergelijken met die van campagnes in andere media en op welke platformen de doelgroepen zich bevinden. "Eigenlijk gooien we appels en peren in één mand en maken die vergelijkbaar."
Gratis voor adverteerders
In het voorjaar van 2008 opent Warman een marktplaats voor adverteerders, spellenmakers, en mediabureaus. De site zal een doorzoekbare index bevat met circa 100 Nederlandse bedrijven. "Het aanbod aan reclameruimte in spellen wordt op een Funda-achtige manier doorzoekbaar gemaakt."
Vanaf januari kunnen speluitgevers op een besloten site aangeven welke ruimte beschikbaar is voor reclame. Daarvoor dienen ze een bedrag te betalen, waarvan de hoogte nog niet vast staat. Adverteerders en mediabureaus kunnen de site gratis gebruiken.
De marktplaats van Newzoo gaat in maart 2008 open voor het brede publiek. Het wordt niet mogelijk campagnes in te boeken via de site. Warman: "De site dient twee doelen. Ten eerste heeft hij een informerend karakter. Belangstellenden kunnen er lezen wat game advertising inhoudt, hoe het campagnedoelen dient en wat voor soorten reclame er mogelijk zijn. Het tweede doel is de gebruiker passende kanalen te laten vinden."
Marktomvang tussen 25 en 50 miljoen
Afgelopen weken peilde Warman de belangstelling onder adverteerders, exploitanten en mediabureaus. "Negentig procent van hen zit op dit punt nog in de probeerfase." Bedrijven zien hun jongen doelgroep wegschuiven van televisie naar computerspellen en probeert daar grip op te krijgen.
Bedrijven als Heineken, FrieslandFoods en PepsiCo zitten in de raad van advies van het in juli opgerichte bedrijf.
Warman schat dat de omvang van de Nederlandse game advertising-markt nu tussen de 25 en 50 miljoen euro bedraagt. "Dat zal in de komende jaren groeien met een factor 3 of 4."
Bron : Emerce
vrijdag 9 november 2007
Maakt Google media planners overbodig?
Het proces van traditionele media planning is vrij arbeidsintensief, met veel onderhandeling vooraf, het omgaan met over-delivery en under-delivery en er toch voor blijven zorgen dat de klant waar voor haar geld krijgt. Inkopen op CPM basis is vaak risicovol. Mochten de gewenste resultaten uitblijven, valt er vaak weinig meer aan te doen.
Met Google positie targeting is de hoogte van het aantal vertoningen niet gegarandeerd, maar het is wel mogelijk niet-scorende plaatsingen te verwijderen of aan te passen, real-time. Het kan gezegd worden dat search specialisten de taak van media planning op deze manier aan het overnemen zijn. Echter, dit is wel kort door de bocht. Op een aantal sites is het (nog steeds) niet mogelijk te adverteren door middel van zoekmachines. En het plaatsen van advertenties op websites vereist wel goede kennis van de betreffende sites.
Uiteindelijk is het dan ook verstandig dat media planners goed gaan of blijven samenwerken met search marketeers.
Lees het volledige artikel op iMedia Connection.
Ik ben zeer benieuwd naar jullie mening over bovenstaande.
Nieuwe bloggers SearchCowboys en eerste post!
Vandaag heb ik dan ook mijn eerste post geschreven over wat veranderingen binnen Google AdWords en dan specifiek positie targeting. Nu hopen dat Egon snel ook wat post! Leuk voor de positionering van iProspect.
dinsdag 6 november 2007
Ropers (Bol.com) lonkt naar Hyves
Bron: Marketing Tribune
AMSTELVEEN – ‘Zo gek is die gedachte niet’, is Daniel Ropers’ antwoord aan MarketingTribune op de vraag of Bol.com ooit Hyves zou willen kopen.
De principes van netwerksite Hyves en het steeds meer op voorkeuren en profielen leunende Bol.com verschillen volgens Ropers niet veel: ‘Ik geloof er heilig in dat netwerken van elkaar beïnvloedende mensen in de toekomst een steeds belangrijker drijfveer van allerlei transacties gaan worden. Naast het feit dat je er prima kunt adverteren.’
Integratie
Een integratie van Hyves en Bol.com is volgens Ropers allesbehalve ondenkbaar: ‘Een van onze aandeelhouders, Holtzbrinck, heeft net www.studivz.net , zeg maar de Hyves van Duitsland, gekocht.’
Katalysator
Ropers ziet verder een rol voor Bol.com weggelegd als katalysator voor de digitalisering van wat nu zijn handel is: boeken, muziek en entertainment. Ropers: 'Het proces, het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op het gebied van media, is op de lange termijn interessanter dan het product zelf.’
Expert
Bol.com wil zich profileren als expert in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Ropers: ‘Daarmee zijn we terug bij de pure essentie van een retailer. Maar gek genoeg lijken veel klassieke retailers veel drukker met allerlei andere dingen, zoals logistiek, winkelinrichting, enzovoorts.'
Een uitgebreid interview met Daniel Ropers leest u in MarketingTribune nummer 23, die aanstaande dinsdag verschijnt.
Wegener komt deze maand met reisportal
Wegener maakte de plannen eind vorige week bekend tijdens een eigen seminar in Haarlem, zo meldt Reisrevue.nl. De reisportal van Wegener moet de strijd aan gaan met onder andere vakantieportals als Reiskrant.nl van De Telegraaf, Horizonreizen.nl van PCM en Reizen.Ilse.nl van Ilsemedia.
Een serie grote touroperators doet mee aan de site: Neckermann, De Jong Intra, Hotelplan, DTI, Oad, Sudtours, Vrij Uit, Isropa, Girassol, Sky International en Sunair. Bezoekers kunnen 'real time boeken' bij deze partijen. Wegener verdient per boeking tussen vijf en zeven procent.
ReisRadar wordt gemaakt samen met TSi Solutions. Wegener werkt voor de site ook samen met Meteoconsult voor weersinformatie en de reisrecensiesite Zoover. De slogan van Reisradar is 'Zekerrr op vakantie'.
Advertentie-netwerken voor MySpace en FaceBook
MySpace lanceert begin 2008 zijn nieuwe dienst SelfServe. Daarmee kunnen bedrijven hun advertenties rangschikken naar geografische of demografische voorkeuren of naar specifieke interessegebieden.
Het gaat om zelf ontwikkelde technologie die HyperTargeting is gedoopt. Zo'n vijftig adverteerders, waaronder Procter & Gamble, Sony, Universal en Ford, hebben er al mee geëxperimenteerd sinds juli.
Adverteerders konden zich richten op gebruikers met interesses voor muziek, film, consumentenelectronica, fitness, mode, auto's, sport en reizen. Inmiddels onderscheidt het systeem honderd categorieën. Begin volgend jaar zal het systeem wereldwijd worden uitgerold, en dus ook in Nederland. Gebruikers kunnen al advertentieruimte kopen voor 10 dollar, die alleen betaald hoeft te worden als gebruikers op de advertenties klikken.
FaceBook zal vandaag zijn netwerk SocialAds toelichten op het AdTech congres in New York. Over dat netwerk is nog weinig bekend, zelfs de naam is onzeker, maar die is in september in elk geval als merk gedeponeerd. Wel is uitgelekt dat Apple, CBS, Chase, Coca-Cola, Conde Nast, General Motors, Nike, Sony en Verizon hebben getekend als zogenoemde Landmark Partner. Minimaal zouden deze adverteerders 300.000 dollar hebben betaald.
Bron: Ermerce
maandag 5 november 2007
Custom made Desktop Startpagina: Symbaloo.nl
Over Symbaloo
Het is ons doel om van Symbaloo de meest simpele start op internet te maken. Zo simpel dat je het zelf had kunnen verzinnen... Met jullie feedback, vragen en oplossingen bouwen wij ons ei van columbus voor het internet. Ontdek en speel met Symbaloo en deel je ervaringen, opmerkingen en suggesties met ons via feedback@symbaloo.com Klik hier voor de site
Symbaloo komt van een oud grieks werkwoord dat 'verzamelen', 'bij elkaar brengen' betekent.
Symbaloo is een idee van Tim Has en heeft als doel navigatie op internet een stuk eenvoudiger maken. Symbaloo is sinds juni 2007 beschikbaar in beta. Meer internationale versies worden momenteel ontwikkeld.
RSS Feeds niet populair?
Dat RSS-feeds steeds vaker op websites aanwezig zijn is een feit. Vandaag las ik een stukje “5 Reasons Why RSS Feeds are Not Popular”. Ondanks toepassingen van Google, Yahoo en MSN, lijkt RSS nog op te veel problemen te stuiten. De auteur noemt een aantal belangrijke oorzaken:
- Nog steeds voor techies, freaks en geeks.
- Gebruikersgemak nog onbekend ( ik ben bang dat dit niet zal veranderen na IE7).
- RSS-feeds falen regelmatig.
- Er is weinig aandacht voor. Bij het overzetten van een webiste, worden de feeds vaak vergeten.
- Controle naar de juiste werking van feeds en een alert wanneer dit niet zo is worden niet gebruikt.
Als ook IE7 geen verschil gaat maken, dan zie ik het persoonlijk erg somber in voor RSS. Wellicht blijft de “sleeping beauty” wel voor altijd slapen of zie ik het wat te somber in?
Blog.mij lanceert campagnemodule
Behalve bloggers hebben nu ook adverteerders hun weg gevonden naar Blogmij. Vanaf vandaag kunnen adverteerders gebruik maken van de campagnemodule. Via deze campagnemodule kunnen adverteerders zelf weblogs selecteren en benaderen voor hun campagne.
Steeds meer adverteerders het belangrijk vinden dat zij zelfstandig een online campagne kunnen inboeken en volgen. De meest bekende vorm waarbij adverteerders een online campagne kunnen inboeken is Adwords van Google. Met de campagnemodule van Blogmij kunnen adverteerders en mediabureaus een online posting-campagne inboeken. Via de betaversie van de campagnemodule kunnen adverteerders zelfstandig de voor hun interessante weblogs selecteren en benaderen. De bloggers maken uiteindelijk zelf de keuze of zij over de dienst wensen te schrijven, dit wordt daarna teruggekoppeld naar de adverteerder. De adverteerder betaald per geplaatste posting.
Bron: Dutchcowboys
Tele2 groeit!!
31 oktober 2007 - Door Erwin Boogert
Tele2 heeft ongeveer 200.000 klanten die televisie kijken via ADSL of de digitale ether. Het aantal vaste telefonie-klanten daalde in 6 maanden hard, met 25 procent tot een half miljoen.
Iets meer dan 18.000 nieuwe klanten boekte Tele2 afgelopen kwartaal op zijn supersnelle ADSL2+-netwerk. Dat netwerk is aangelegd om digitale televisie aan te kunnen bieden. Maar uit de financiële rapportage van vanochtend blijkt niet hoeveel van de 18.300 nieuwe klanten naast telefonie ook televisie afnam. Die duidelijk wil Tele2 niet meer geven aan de markt.
De groei van het aantal zogeheten 'multiplay'-klanten trekt ten opzichte van vorig kwartaal iets aan. Drie maanden geleden namen 16.000 klanten een tv-abonnement.In totaal bedient Tele2 in Nederland nu 281.000 huishoudens met ADSL(2+). Het aantal mobiele telefonie-klanten ligt al een half jaar stabiel tegen de 590.000. Wel blijkt het aantal klanten dat carrier pre select-diensten afneemt, analoge vaste telefonie-klanten, fors te dalen. In het eerste kwartaal lag dat aantal nog op 627.000, eind september 2007 op 500.000.Netto schrijft Tele2 Nederland nog rode cijfers onder de streep. Het verlies over de periode juli tot en met september bedraagt 13 miljoen euro. De omzet bedroeg over afgelopen kwartaal 154 miljoen euro, 79 procent meer dan een jaar geleden. De marketinguitgaven bedroegen in de periode tot eind september 11,1 miljoen euro. Gisteren publiceerde KPN zijn financiele cijfers over het derde kwartaal. KPN ziet het aantal televisieklanten harder groeien dan Tele2. Het aantal tv-klanten, voornamelijk afnemers van Digitenne, groeide in 3 maanden met 23 procent tot 414.000. Televisie via ADSL is wel interactief, via Digitenne niet.
vrijdag 2 november 2007
Beste zoekmachine marketing bureau
Beste leuke positie toch voor iProspect?
donderdag 1 november 2007
Privacyclubs bepleiten 'volg me niet' register voor webreclame
Het gaat hierbij specifiek om zogenaamde 'behavioral targeting', een methode om advertenties te tonen die zijn afgestemd op het unieke profiel van de bezoeker. Dit profiel is gebaseerd op bijvoorbeeld ingevoerde zoektermen, klik- en surfgedrag, maar eventueel ook op persoonlijke informatie en die mensen zelf onthullen op sociale netwerksites.
Privacybezwaren
Het resultaat van 'behavioral targeting' is relevantere reclame, die daardoor veelal als minder storend wordt ervaren omdat het aansluit bij de voorkeuren van de bezoeker. Met als gevolg dat er dan ook vaker op wordt geklikt. Consument blij, website blij, adverteerder blij.
Voor dit doeltreffende reclamesysteem betaalt de consument echter een verborgen prijs: privacy. Met de hoge vlucht die 'behavioral targeting' op het web neemt komt de privacy van de consument danig in het gedrang, vindt de actiegroep.
Lees verder op : http://www.webwereld.nl
Populariteit internetbellen stijgt snel
Behalve het bellen via internet wordt ook het luisteren naar radio en het tv-kijken via internet steeds populairder. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit jaar belt ruim een kwart van de internetgebruikers bijvoorbeeld via Skype of MSN Messenger. Het gaat dan vooral om jongeren. Twee jaar geleden was dat nog 6 procent. Door de opmars van het telefoneren via internet zijn er minder mensen die chatten.
Goederen
Steeds meer consumenten kopen goederen via internet. Dit jaar zijn er 7,5 miljoen mensen die wel eens een product hebben gekocht via internet. Dat is ruim een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden.
Vooral internetters tussen de 25 en 45 jaar kopen online.
Check het onderzoek hierrrrrrr
Hyves omarmt Googles profielen-API's
In de nacht van donderdag op vrijdag publiceert Google een drietal API's waarmee profielensites hun bereik kunnen vergroten.
Steun van LinkedIn, Plaxo, Oracle
Ontwikkelaars van bijvoorbeeld muziek-, foto- en videosites kunnen applicaties bouwen die gebruik maken van informatie uit iemands profielenpagina, zowel informatie over de persoon als over diens vrienden.
Het betreffende project heeft OpenSocial. De technische specificaties worden vrijdag hier gepubliceerd opensocial .
De Nederlandse profielensites Hyves heeft zich afgelopen weken aangesloten bij het wereldwijde initiatief, dat vandaag bekend werd via weblog Techcrunch.com. Hyver Yme Bosme bevestigt de Nederlandse deelname. Na een presentatie twee maanden geleden zegde bedrijven als Orkut, Salesforce, LinkedIn, Ning, Hi5, Plaxo, Friendster, Viadeo en Oracle al hun steun toe.
Programmeren voor 100 miljoen vrienden
Raymond Spanjar, mede-oprichter van Hyves, laat aan Emerce weten: "Voor onze gebruikers is dit fantastisch nieuws. Ze krijgen in één keer toegang tot de slagkracht van een omvangrijke internationale gemeenschap van ontwikkelaars."
Ontwikkelaars hoeven zich niet meer af te vragen op welk platform ze hun widgets aan moeten bieden. Via het door Google geïnitieerde platform krijgen ze direct toegang tot 100 miljoen gebruikers en de genoemde profielensites.
Ook Facebook en MySpace zijn gevraagd de standaarden te onderschrijven. Het is echter de vraag in hoeverre zijn daarbij gebaat zijn op dit moment. De sites ontwikkelden namelijk ieder hun eigen, besloten programmeeromgeving.
Straks kunnen volgens Spanjar widgets, de kleine programma's die iemand op zijn profielpagina kan installeren, ook gebruik kunnen maken van de persoonlijke informatie van de gebruiker en diens vrienden. De eerste praktische voorbeelden daarvan moeten echter nog verschijnen. Google legt enkel de technische basis hiervan met de API's.
Driekwart Hyvers logt maandelijks in
"Google heeft ons direct benaderd met de vraag of belangstelling hadden voor OpenSocial. Samen met de andere internationale deelnemers zijn we nu direct betrokken bij het formuleren van de eisen die aan de API's gesteld worden. Sinds begin deze maand houden we ook testen. Het is voor ons zaak dat het Hyves-platform aan de standaarden voldoet."
Hyves heeft 4 miljoen geregistreerde Nederlandse gebruikers. Driekwart van hen logt minimaal 1 keer per maand in op hun profiel. Vorig jaar was dat nog 56 procent. De site genereert maandelijks circa 2,5 miljard pageviews, acht keer meer dan een jaar geleden.
Volgens Spanjar verloopt de publicatie van de OpenSocial API's parallel met Hyves' eigen API-ontwikkeling. Die hoopt het Nederlandse bedrijf voor het einde van 2007 te publiceren.
Veel widgets zijn gebaseerd op API's die met Javascript werken. Expert Douglas Crockford waarschuwde onlangs dat Javascript- en browsertechnologie in combinatie met publieke API's veiligheidsrisico's op kan leveren. Hyves' Raymond Spanjar zegt dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij zijn bedrijf. Het Hyves- platform wordt regelmatig getest op veiligheid door externe experts.
Bron: Emerce
woensdag 31 oktober 2007
Google beconcurreert Facebook met 'OpenSocial'
De ambities van Google op het vlak van social networking lijken de kant op te gaan van een metadienst in de vorm van een set API's, waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen voor andere social networking-sites zoals Plaxo, LinkedIN en Ning.
Google zou er bewust voor hebben gekozen om geen nieuw social network te lanceren, maar midden tussen de al bestaande netwerken te gaan staan. Ontwikkelaars klagen steen een been over de kosten en moeite die gepaard gaan met het ontwikkelen van applicaties voor al die verschillende networks. Met OpenSocial zou dat makkelijker worden.
Bij elkaar zouden de netwerken die deelnemen aan OpenSocial meer dan 100 miljoen gebruikers hebben, het dubbele van Facebook. Zeker sinds de deelname van Microsoft vorige week, wordt Facebook gezien als de partij die het op zou kunnen nemen tegen Google.
Hoewel Google's Orkut nog steeds tot een van de best bezochte social networks ter wereld behoort, staat Google niet bekend als succesvol op het terrein van social networks. Of en hoe er Google Adsense advertenties verkocht gaan worden via OpenSocial is niet bekend.
Bron: WebWereld
dinsdag 30 oktober 2007
SEO versus webdesign: een non-issue?
In die discussie gaat het vaak over de vraag of SEO 'evil' is. Hierop heeft Scott Gledhill (van standardzilla.com, hij is zowel webdeveloper als SEO) een genuanceerd antwoord gegeven dat ik voor 95% onderschrijf. SEO is onderdeel van een groter geheel en absoluut NIET evil. Hijzelf noemt het het 'vierde been':
Bron: Monlog.nl
maandag 29 oktober 2007
Online consumentenoordeel wekt wantrouwen
Consumenten plaatsen in toenemende mate hun vraagtekens bij online achtergelaten reviews en oordelen over producten. Vooral invloedrijke consumenten — ‘beïnvloeders’ die vrienden en familie over producten en diensten adviseren — zijn steeds sceptischer. Dat stelt PR-bureau Burson-Marsteller, naar aanleieing van onderzoek.
Consumenten lezen graag en veelvuldig wat andere consumenten vinden van een product, bedrijf of restaurant. Op veel sites kunnen ze daarom een beoordeling achterlaten. Alleen weten bedrijven dat zelf ook en dat wordt door consumenten opgemerkt.
Eenderde van de duizend ondervraagde consumenten in het onderzoek van BM geeft aan dat als probleem te ervaren en dat is een veel hoger percentage dan twee jaar geleden. Van de ondervraagden gaf 57% aan minder snel iets te kopen bij twijfels over de echtheid van een positieve review. ‘Er heerst wantrouwen op het web. Bij openbare discussies over commerciële zaken gaat men al uit van een ‘spion’ in de discussie; iemand in dienst van het bedrijf’, aldus Ame Wadler, CSO van Burson-Marsteller. Veel marketeers hebben interesse in ‘beinvloeders’. Volgens de definitie van Burson-marsteller praten zij met 50% meer mensen per dag dan ‘normale’ consumenten. Daarnaast geven zij sneller hun mening en delen ze eerder hun ervaringen. Van de ondervraagden behoorde 15% tot deze groep. Ze prijzen producten aan omdat het hen een goed gevoel geeft, zegt 50% van deze invloedrijke consumenten.
(Brandweek.com via Twinklemagazine.nl)
vrijdag 26 oktober 2007
Jongeren internetten minder
Dat blijkt uit de Monitor Internet en Jongeren, waarvan de resultaten vrijdag bekend werden gemaakt. Het onderzoek werd gedaan door het aan het Erasmus MC verbonden onderzoeksinstituut IVO.
'Internetverslaafden'
Ook is het percentage dwangmatige internetgebruikers ('internetverslaafden') afgenomen. Vorig jaar gaf 4 procent van de jongeren aan moeite te hebben het internetgebruik onder controle te houden, dit jaar is dat 3 procent. Dat zijn zo'n 25.000 jongeren.
Ouders minder positief over internet
Van de Amerikanen met kinderen in de leeftijd van 12-17 beschouwt 59 procent internet als iets positiefs voor hun kinderen. Dit is een stuk minder dan in 2004 toen 67 procent deze mening nog was toegedaan. Tegelijkertijd is het aantal ouders dat niet gelooft dat internet enig effect heeft op kinderen, goed dan wel slecht, gestegen van 25 naar 30 procent.
"Internet is nu voor veel ouders een volgroeid medium”, legt onderzoekerster Amanda Lenhart van Pew uit. “Ze zitten niet meer in de wittebroodsweken met internet. Ze realiseren zich dat internet goede en slechte kanten heeft.”
Het aantal ouders dat internet als iets negatiefs beschouwd is in beide jaren klein gebleven. Hoewel ouders op de hoogte zijn van online kinderlokkers en andere online gevaren , zien ze ook de voordelen van internet, bijvoorbeeld als hulp bij huiswerk. “Ouders zien beide kanten”, aldus Lenhart.
Uit het onderzoek blijkt verder dan ouders meer bezorgd zijn over welke sites kinderen bezoeken dan over de tijd die hun kinderen online doorbrengen. 68 Procent van de ouders heeft regels vastgesteld over welke sites wel en niet bezocht mogen worden, terwijl slechts 55 procent tijdslimieten hanteert.
Tijd voor non-google news: Bijna 105 miljoen downloads OpenOffice.org
OpenOffice.org is een voor iedereen gratis te downloaden en te gebruiken kantoorpakket. Het is beschikbaar voor een groot aantal computerbesturingssystemen zoals MS-Windows, Linux, Solaris, en MacOS X.
Het programma draagt de wat vreemd aandoende .org extensie achter de naam niet voor niets. Vanwege een handelsmerkconflict met een aantal bedrijven die de naam "Open Office" al eerder gebruikten, zag men zich gedwongen deze naam te gaan gebruiken.
Het kantoorpakket bevat momenteel de volgende modules: Writer (tekstverwerking en HTML editor), Calc (werkblad, ofwel spreadsheet), Draw (tekenmodule voor vectorgrafiek), Impress (presentatie), Formule-editor, Database.
Het OpenOffice.org pakket heeft zijn wortels in Star Office, een kantoorpakket dat midden jaren tachtig in Duitsland werd ontwikkeld, en waarvan Sun Microsystems in 1999 de rechten verwierf. Naast Sun Microsystems, die het OpenOffice project startte en nog altijd de belangrijkste bijdrage levert aan de ontwikkeling, ondersteunen ook andere bedrijven zoals Red Hat, Novell, Google en Intel het project actief. Onlangs hebben zich daar nog een tweetal belangrijke spelers bijgevoegd, te weten: IBM en RedFlag CH2000.
donderdag 25 oktober 2007
Microsoft Deal Values Facebook At $15 Billion
by Gavin O'Malley, Thursday, Oct 25, 2007 6:00 AM ET
MICROSOFT ON WEDNESDAY SAID IT is investing $240 million for a 1.6% stake in Facebook--a deal that values the hot social network at a staggering $15 billion. Beating out Google, Microsoft also won exclusive global rights to sell third-party banner ads on Facebook.
Microsoft has had an agreement to sell ads on Facebook in the U.S. since August of last year. Expanding the deal internationally was seen as critical because 60% of Facebook's nearly 50 million registered users are abroad.
Microsoft believes that user base is on track to exceed 200 million and eventually 300 million members, said Kevin Johnson, president of Microsoft's platforms and services division, during a conference call Wednesday.
>> lees verder
woensdag 24 oktober 2007
Google's PageRank Update straft betaalde links
Het lijkt er op dat er een PageRank update heeft plaatsgevonden die sites bestraft die links verkopen. We waren hier al eerder voor gewaarschuwd. Danny Sullivan schreef twee weken geleden Official: Selling Paid Links Can Hurt Your PageRank Or Rankings On Google en nu lijkt het er op dat veel websites omlaag gaan in pagerank.
Enkele voorbeelden:
http://www.washingtonpost.com/ PR7 naar PR5
http://www.forbes.com/ PR7 naar PR5
http://www.suntimes.com/ PR7 naar PR5
http://www.sfgate.com/ PR7 naar PR5
http://www.statcounter.com/ PR10 naar PR6
Vele blogs schrijven hier over:
Google Page Rank Crash Affects Dozens of Websites, www.labnol.org
Google Slapping Entire Internet Marketing Industry, courtneytuttle.com
2nd Google PageRank in October 2007, Search Engine Roundtable
PR Update Today - Many Sink, The SEO Scoop
Bron: searchengineland.com
Google breidt pilot Gadget Ads uit
AMSTELVEEN - Google heeft de nog zeer beperkte pilot met Google Gadgets Ads in de Verenigde Staten uitgebreid.
De surfers krijgen de gadgets te zien via gestandaardiseerde advertentieformaten. Deze bevatten ook Flash, Javascript, geluid, video en live data. Creatief gezien kan de surfer er alle kanten mee op. Google hoopt dat de surfers hun favoriete gadget gaan kopiëren naar hun eigen blog of i-google pagina.
Klassiek
Het is een klassieke vorm van online advertising gecombineerd met viral marketing. Net als de YouTube-diensten blijven de gadget ads wel centraal gehost op de Google-servers, zodat een nauwkeurige telling mogelijk blijft. Adverteerders blijven trouwens betalen per click of per aantal impressies. (Bron: dutchcowboys.nl)